Japanse MicroStrategy koopt weer Bitcoin: aandeel stijgt fors

Louise de Graaf


Het Japanse bedrijf Metaplanet, dat ook wel bekendstaat als de MicroStrategy van Azië, heeft op 11 juni laten weten opnieuw bitcoins (BTC) te hebben gekocht. Direct na de bekendmaking schoot het aandeel van het bedrijf opnieuw de hoogte in.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

141,07 bitcoins in bezit

Het bedrijf heeft in haar laatste aankoop 23,25 BTC toegevoegd aan haar balans. Hiermee komt het totaal aan bitcoins in bezit van het bedrijf op 141,07 BTC, dat een waarde vertegenwoordigt van 9,6 miljoen dollar. Met de laatste aankoop erbij, heeft het bedrijf een gemiddelde inkoopprijs van 65.365 dollar per BTC bereikt.

In de afgelopen zeven weken heeft Metaplanet al drie maal bitcoins gekocht. En net als de vorige twee maal kocht het nu ook voor meer dan 1 miljoen dollar aan BTC. Volgens de website CoinGecko heeft het bedrijf inmiddels een winst van 4,5% op de gehele bitcoin investering.

Momenteel staat het bedrijf op de 30ste plaats van de lijst met grootste bitcoin houders onder particuliere bedrijven. Echter komt het totaal nog niet in de buurt van de ruim 214.400 BTC van MicroStrategy.

Koers stijgt met 10,8%

Investeerders waren zeer te spreken over de recente aankoop. Het aandeel van Metaplanet wordt verhandeld op de Tokyo Stock Exchange. De koers steeg eerst met 10,8%, waarna het weer iets daalde halverwege de dag naar een koers van 89 yen.

Het bedrijf ervaart veel positieve gevolgen sinds de bekendmaking van hun investeringsplan in bitcoin op 9 april. Vooral veel investeerders hebben vertrouwen in het aandeel, nu de koers sinds april is vervijfvoudigd.

Bitcoin beleeft beste meimaand in jaren

Bitcoin beleeft beste meimaand in jarenBitcoin beleeft beste meimaand in jaren

Economische omstandigheden Japan verslechteren

De reden achter dit plan zijn de zorgen van het bedrijf om de groeiende schuldenlast van Japan en de dalende waarde van de Japanse yen. Zo is de schuldenlast in verhouding tot de opbrengsten van het land momenteel 261%. Wat inhoudt dat er ruim 2,5 keer zoveel geld uit gaat, als dat er binnenkomt. Volgens Metaplanet is het percentage een van de slechtste van alle ontwikkelde landen.

Ook de Japanse yen is enorm in waarde gedaald. Ten opzichte van de Amerikaanse dollar daalde de munt met 35% sinds januari 2021. Wanneer men deze daling vergelijkt met de 200% stijging van bitcoin tegenover de yen in de afgelopen 12 maanden, dan is de keuze van Metaplanet logisch. Om zich tegen deze invloeden te wapenen, hebben zij ervoor gekozen om grote delen van hun kapitalen in bitcoins te bewaren.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment