Japanse bitcoin-gigant stijgt 500% op de beurs door munten te kopen

Louise de Graaf


Een Japanse bedrijf, vergelijkbaar met het in de crypto-wereld beroemde MicroStrategy, komt vandaag met groot nieuws. Met het uitgeven van obligaties, hopen zij voldoende geld binnen te halen om een grote hoeveelheid bitcoins (BTC) op te kopen.

Nieuw bitcoin-protocol levert miners miljoenen extra op

Nieuw bitcoin-protocol levert miners miljoenen extra opNieuw bitcoin-protocol levert miners miljoenen extra op

1 miljard yen aan bitcoins

Vandaag heeft het investeringsbedrijf Metaplanet laten weten van plan te zijn om voor 1 miljard yen aan obligaties te verkopen, zodat zij geld ophalen om meer bitcoins te kopen. Dit bedrag staat gelijk aan ongeveer 6,26 miljoen dollar. Het in Tokyo gevestigde bedrijf heeft al eerder veel bitcoin gekocht en wil dit aantal nu dus flink uitbreiden. 

Uit de verklaring van het bedrijf blijkt dat het bestuur akkoord is gegaan met het plan. Ze zullen bitcoins kopen om ze voor de lange termijn vast te houden. Daarnaast zullen obligatiehouders een jaarlijkse rente van 0,5% ontvangen.

Door het nieuws schoot de koers van het bedrijf omhoog. Vandaag steeg de prijs al met 11,5% naar 96 yen, wat gelijk staat aan zo’n 60 dollar cent. Vergeleken met het begin van dit jaar heeft het aandeel al een gigantische stijging van meer dan 500% doorgemaakt.

Record van 214.400 BTC

Met de huidige prijs van bitcoin, kan het bedrijf met de 1 miljard yen ongeveer 100 BTC kopen. Deze 100 bitcoins zullen worden toegevoegd aan de 141 bitcoins die het bedrijf al in bezit heeft. De meest recente aankoop dateert van 11 juni, toen zij 23,25 BTC kochten.

Toen het bedrijf in mei bekendmaakte over te stappen naar bitcoin, vanwege de economische problemen van Japan, kocht het direct al 117 BTC. Metaplanet hoopt door deze stap zijn kapitaal te beschermen tegen inflatie en de verslechterende economie van het land.

De keuze en overstap is vergelijkbaar geweest met het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy. Zij kozen er als eerste bedrijf ter wereld voor om hun kapitaalreserves in bitcoin te steken. Als gevolg van de keuze steeg het aandeel van het bedrijf ook gigantisch. Het softwarebedrijf in de Verenigde Staten bezit momenteel de meeste bitcoins als bedrijf. Een duizelingwekkend aantal van 214.400 BTC met een waarde van 13,4 miljard dollar.

Uit het meest recente rapport van Metaplanet blijkt dat zij een gemiddelde aankoopprijs hadden bereikt van 65.365 dollar per bitcoin. Door de dalende koers van de afgelopen tijd, is deze momenteel minder waard dan dit bedrag. Hierdoor staat de investering van het bedrijf momenteel onder water.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment