inflatieverlaging van 20% naar 5%

Louise de Graaf


Het Nederlandse blockchain-initiatief Planq Network (PLQ) heeft onlangs een significante stap gezet in de richting van financiële stabiliteit en duurzaamheid door de jaarlijkse inflatie van hun token van 20% naar 5% te verlagen. Deze verlaging, gestuurd door de principes van gedecentraliseerde governance, markeert een belangrijke ontwikkeling die zowel de waarde van de PLQ-tokens als het vertrouwen van de investeerders ten goede komt.

De betekenis van inflatieverlaging in crypto

In de wereld van cryptocurrencies verwijst “inflatie” naar de snelheid waarmee nieuwe tokens worden gecreëerd en uitgegeven. Een hoge inflatiesnelheid kan de waarde van een token verlagen, aangezien de toename van het aanbod de bestaande tokens kan devalueren. Door de inflatie van 20% naar 5% te verlagen, heeft Planq de jaarlijkse toename van de tokenvoorraad drastisch verminderd, wat helpt om schaarste te creëren en de waarde van elke token potentieel te verhogen.

Deze beslissing om de inflatie te verlagen werd gemaakt via Planq’s gedecentraliseerde governance systeem, waarbij tokenhouders stemmen over belangrijke kwesties die het netwerk beïnvloeden. Dit systeem verzekert dat alle belangrijke veranderingen, zoals aanpassingen aan tokenomics, met brede consensus worden genomen, wat het project verankert in principes van transparantie en gemeenschapsparticipatie.

Decentralized governance speelt een cruciale rol in de wereld van blockchain en cryptocurrencies, omdat het gebruikers de macht geeft om direct invloed uit te oefenen op de richting en werking van een netwerk. In tegenstelling tot traditionele gecentraliseerde systemen, waar besluiten vaak door een kleine groep of een enkele entiteit worden genomen, biedt gedecentraliseerde governance een platform voor een brede reeks gebruikers om hun stem te laten horen.

Dit proces bevordert niet alleen transparantie en verantwoording, maar leidt ook tot meer betrokkenheid en vertrouwen van de gemeenschap. Door iedereen de kans te geven deel te nemen aan de besluitvorming, worden oplossingen en innovaties die meer afgestemd zijn op de behoeften van de gebruikersbasis mogelijk gemaakt. Bovendien kan deze breed gedragen besluitvorming helpen bij het voorkomen van machtscentralisatie, wat essentieel is voor het behoud van een eerlijk en democratisch ecosysteem binnen elke gedecentraliseerde toepassing.

Planq in de toekomst

Met deze nieuwe aanpassing in hun economisch model zet Planq zich stevig neer als een vooruitstrevend en gebruikersgericht platform. Deze stap zal waarschijnlijk investeerders aantrekken die op zoek zijn naar duurzame cryptoprojecten die waarde bieden op de lange termijn. Terwijl Planq doorgaat met het ontwikkelen van innovaties zoals hun mobiele toegang en DeFi-oplossingen, blijft het netwerk een fascinerende speler in de wereld van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige nieuwe ontwikkelingen of wil je deelnemen aan de hechte Planq-gemeenschap, neem dan zeker een kijkje op het Telegram-kanaal van Planq of de Discord van Planq, maar ook in de Crypto Insiders Discord hebben we een apart kanaal waar alles over Planq besproken wordt.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment