In welke vijf landen verdienen mensen het meest?

Louise de Graaf


Ooit afgevraagd in welke landen mensen het best verdienen? Wij ook. Vandaar dat we even een lijstje hebben samengesteld met de top vijf landen qua nettosalaris. Helaas staat ons eigen Nederland niet in dit lijstje. Aan het eind van dit artikel kun je lezen hoe Nederland zich verhoudt tot de andere landen.

Verenigde Arabische Emiraten

De nummer vijf is de Verenigde Arabische Emiraten. Bij dit oliestaatje denk je misschien al snel aan Dubai en Abu Dhabi. Het land heeft zich in de afgelopen tien jaar in rap tempo ontwikkeld en staat bekend om de luxe in overvloed. Het is daarom ook geen verrassing dat veel crypto miljonairs verkassen naar het land. Het gemiddelde maandelijkse netto salaris ligt in de Verenigde Arabische Emiraten op €3.318.

Verenigde Staten

Op plek vier staat de Verenigde Staten. Het land is nog altijd het boegbeeld van de westerse wereld maar moet toch inmiddels wel een aantal landen voor zich laten. Ook zijn de werkomstandigheden in het land niet om over naar huis te schrijven. Laat staan het gebrek aan sociale voorzieningen. Het nettosalaris in de VS bedraagt €3.370.

Australië

Nummer 3: Australië. Dit reusachtige land heeft ‘slechts’ 25 miljoen inwoners maar is bijna even groot als de Verenigde Staten. Aan land dus geen gebrek. Ook over de salarissen hoeven Australiërs niet te klagen. Het gemiddelde netto inkomen ligt op €3.821. Wel liggen de kosten in het land relatief hoog. Zo kost een pakje sigaretten in Australië ruim €30. De gemiddelde kosten liggen echter maar 4 procent hoger dan in Nederland.

Singapore

Op nummer twee staat de Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore. Deze businesshub staat bekend als een van de vijf Aziatische tijger landen die in de afgelopen decennia extreme economische groei hebben doorgemaakt. Het gemiddelde salaris in Singapore is $3.941. Ook is het het schoonste land ter wereld! Het uitspugen van je kauwgom op straat kan je een flinke straf opleveren.

Zwitserland

Het land met het beste inkomen zal je inmiddels niet verbazen. Dit is Zwitserland. Het land steekt er met een gemiddeld maandelijks inkomen van €5.563 met kop en schouders bovenuit. Ook is Zwitserland het duurste land ter wereld om te wonen. Vergeleken met Nederland liggen de kosten ruim 50 procent hoger. Het kopen van een huis is zelfs drie keer zo duur op basis van vierkante meter.

Oh ja. Hoe doen we het in Nederland? In Nederland ligt het gemiddelde maandelijkse netto inkomen op €2.798. Daarmee staan we wereldwijd op plek 10.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment