Hyundai en Iveco willen samen emissievrije trucks maken • TTM.nl

Louise de Graaf


Iveco is druk bezig haar bedrijfsvoering aan te passen. Op dezelfde dag dat het bekend maakte Magirus te verkopen, wordt het partnerschap met Hyundai verder verstevigd. De Italianen en Koreanen willen samen emissievrije trucks gaan maken.

Donderdag ondertekenden de twee bedrijven een Letter of Intent (LOI), waarmee ze hun partnerschap versterken met het oog op elektrische oplossingen voor zware vrachtwagens, waaronder zowel elektrische trucks met batterijen als elektrische trucks met brandstofcellen, voor de Europese markten. Door gebruik te maken van de geavanceerde technologieën en activa van beide partijen, verwachten de twee bedrijven de overgang naar een duurzame toekomst te versnellen. Iveco maakte deze ook al bekend cabines met Ford te willen maken.

Sinds de start van hun samenwerking in maart 2022 hebben Hyundai Motor en Iveco Group naar eigen zeggen een reeks belangrijke mijlpalen bereikt. Zo onthulden ze in september 2022 de eerste Iveco eDaily Fuel Cell Electric Vehicle op de IAA Transportation in Hannover. Dit werd gevolgd door het debuut van de Iveco Bus eWay H2 in oktober 2023 op Busworld in Brussel. Onlangs, in februari van dit jaar, kondigden de twee bedrijven de ondertekening aan van een leveringsovereenkomst voor een volledig elektrisch licht bedrijfsvoertuig voor Europa met de naam Iveco, gebaseerd op het eLCV-platform van Hyundai.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment