Hoever kan bitcoin nog dalen?

Louise de Graaf


De afgelopen maanden lijkt de enige richting voor bitcoin (BTC) omhoog te zijn, maar daar de afgelopen week verandering in gekomen. De koers is meer dan 10 procent in waarde gedaald. Een analist op X deelt zijn verwachting van hoe diep de koers mogelijk nog kan gaan dalen.


Bitcoin whales houden vast ondanks recordhoogtes, pijlen wijzen omhoog

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin halvings en de correcties die eraan vooraf gingen

Analist “Bags” heeft de historische prijsgegevens bekeken. Hij keek daarbij vooral naar de bitcoin koersbewegingen voordat de voorgaande drie halvings plaatsvonden.

Normaalgesproken is de aanname dat bitcoin een grote kans heeft om te gaan stijgen tijdens en na de halving. Dat komt omdat het aantal nieuwe BTC dat in omloop komt na de halving gehalveerd wordt. Dat zou in principe prijsstijgingen moeten veroorzaken wanneer de vraag naar bitcoin gelijk blijft, of stijgt.

Maar Bags merkt op dat er voor elke halving eerst een flinke correctie plaatsvindt. Tijdens de eerste ‘halving cyclus’ ging het om een correctie van 38 procent (dus voordat de eerste halving plaatsvond).

Tijdens de tweede halving cyclus zag bitcoin ook eerst een correctie van 38 procent. En tijdens de derde halving cyclus, je raadt het al, was er ook een correctie van 38 procent waar te nemen.

Bags laat voor de derde cyclus de enorme crash tijdens de Covid-pandemie buiten beschouwing aangezien dit een uitbijter was.

Bitcoin koers kan nog flink dieper dalen

De analist deelt vervolgens een berekening van hoe diep bitcoin nog zou kunnen dalen wanneer we ook voor deze cyclus 38 procent aanhouden. Vanaf de huidige all-time high van 73.500 dollar zou dit een bodem aanduiden bij 45.500 dollar.

Volgens Bags kan bitcoin nog tot 45.500 dollar dalen, mocht de trend van de afgelopen halving cycli intact blijven. – Bron grafiek: Tradingview.

In de comments merkt iemand op dat bitcoin nog nooit eerder zijn prijsrecord heeft verbroken vóórdat de halving plaatsvond. Daarom zou deze observatie niet overeind blijven. Bags heeft daar een antwoord op.

Volgens de analist is de eerste grote beweging die bitcoin maakt vanaf de bodem van de bearmarkt tot aan de halving historisch gezien steeds iets groter geworden. “Dus het verbreken van het prijsrecord voor de halving past in die kleine trend,” aldus de analist.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment