hoe een ‘veilige’ methode eindigde in dodelijke valstrik

Louise de Graaf


Het begon allemaal met een vriendelijk bericht op Facebook, maar het eindigde in een tragedie die het leven van de 82-jarige Dennis Jones en zijn familie voor altijd veranderde. Jones, een actieve en liefdevolle vader van 82 jaar, was plotseling veranderd in een schaduw van zichzelf.

“Onze vader was, vanaf de dag dat ik geboren werd tot zes maanden geleden, altijd een positief en gelukkig persoon. Dit was letterlijk het enige wat er in zijn leven was gebeurd dat hem zo veranderde, en het verpletterde hem gewoon”, vertelt zoon Matt aan CNN.

De oorzaak: een geraffineerde crypto-oplichtingspraktijk bekend als ‘pig butchering’. Deze scam, waarbij slachtoffers maandenlang worden gemanipuleerd en uiteindelijk financieel worden leeggezogen, heeft het leven van Dennis en zijn familie compleet verwoest.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoe Dennis slachtoffer werd van crypto-pig butchering

Dennis was altijd een sociale man, vol levenslust en enthousiasme. Zijn kinderen herinneren hem als een persoon die altijd klaarstond voor anderen en genoot van zijn pensioen. Alles veranderde toen Dennis in contact kwam met een persoon die zich Jessie noemde op Facebook. Wat begon als een onschuldige vriendschap, eindigde in een nachtmerrie.

Jessie wist langzaam het vertrouwen van Dennis te winnen, hem ervan overtuigend dat ze een authentieke en zorgzame vriend was. Via emotionele manipulatie wist ze Dennis ervan te overtuigen te investeren in crypto. Dit proces, dat maanden duurde, wordt ‘pig butchering‘ genoemd. De oplichters ‘vetmesten’ hun slachtoffers met valse beloftes en zorgen er zo voor dat ze steeds meer investeren, totdat ze alles kwijtraken.

Dennis begon kleine bedragen te investeren, maar naarmate de tijd vorderde, overtuigde Jessie hem om steeds grotere bedragen in te leggen. Ze creëerde een complexe web van leugens en valse beloftes over enorme rendementen en financiële zekerheid. Dennis, die dacht dat hij een verstandige investering maakte voor zijn familie, raakte steeds dieper verstrikt.

De kinderen van Dennis merkten een verandering in hun vader. Hij werd steeds geheimzinniger en begon zich terug te trekken.

“Dit was letterlijk het enige in zijn leven dat hem veranderde,” herinnert Matt zich. Dochter Adrianne vult aan: “We zagen hoe hij zich steeds meer in zichzelf keerde, verteerd door schuld en schaamte.”

Tragisch einde door grootschalige crypto-oplichting

Toen de waarheid eindelijk aan het licht kwam, was het te laat. Dennis had zijn hele gespaarde vermogen verloren, en de emotionele tol was immens. Hij voelde zich verraden en waardeloos, iets wat hem uiteindelijk niet meer losliet.

De familie van vader Dennis kwamen erachter en boden hulp aan om hem weer op de been te krijgen. Hij zou tijdelijk gaan wonen bij zijn dochter Arianne. Maar in de ochtend dat hij langs zou komen, was hij onbereikbaar. Matt en Arianne gingen er vanuit dat hun vader weer op een van zijn lange wandelingen was. Echter klopte een uur later de politie op de deur bij Matt. Dennis had een einde aan zijn leven gemaakt.

Het verhaal van Dennis staat helaas niet op zichzelf. Crypto-oplichting, zoals romance scams, is een groeiend probleem in Zuidoost-Azië en de rest van de wereld. Volgens statistieken van de FBI verliezen tienduizenden mensen jaarlijks miljarden dollars aan dergelijke scams. Vorig jaar ging dat om bijna $4 miljard dat werd gestolen. Dat is een zorgwekkende stijging van 53 procent ten opzichte van 2022.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment