Handelsfirma koopt meer dan $1 miljard aan Bitcoin-ETF’s

Louise de Graaf


Sinds de introductie van bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika, is het toegankelijker geworden voor institutionele beleggers om in de digitale munt te investeren.

Dit is onder andere te zien bij Susquehanna International Group, een vooraanstaande handelsfirma en financiële technologiebedrijf. Het bedrijf heeft, naar eigen zeggen, in het eerste kwartaal van 2024 meer dan $1 miljard geïnvesteerd in bitcoin-ETF’s.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Susquehanna koopt verschillende bitcoin-ETF’s

Uit de gegevens blijkt dat de handelsfirma in het eerste kwartaal van 2024 meer dan 17,2 miljoen aandelen had gekocht van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). De marktwaarde hiervan is ongeveer $1,1 miljard.

Ook de BTC fondsen van Fidelity en ProShares zagen aanzienlijke investeringen door Susquehanna. Van deze fondsen kocht het bedrijf respectievelijk zo’n $83 miljoen en $255 miljoen aan aandelen.

Susquehanna blijkt daarnaast ook een aanzienlijke hoeveelheid aandelen in MicroStrategy (MSTR) te bezitten, een bedrijf dat bekend staat om het agressief kopen van bitcoin. Het handelsbedrijf heeft echter van februari tot maart het aantal MSTR aandelen met 15% verminderd.

Overige investeringen

Al met al vormt de hoeveelheid BTC slechts een klein deel van de totale waarde van Susquehanna’s portefeuille, die tegen het eind van het eerste kwartaal meer dan $575,8 miljard bedroeg.

De investeringen tonen echter wel een groeiende bereidheid van traditionele financiële instellingen om zich bloot te stellen aan wat voorheen werd beschouwd als een risicovolle markt.

Overige investeringen die de handelsfirma bezit zijn onder andere aandelen in de toonaangevende GPU-fabrikant Nvidia. Ook investeerde het een aanzienlijk deel van zijn portfolio in de SPDR S&P 500 ETF Trust, een breed beleggingsfonds dat de S&P 500 Index volgt.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Crypto ETFs in Hong Kong

Op de eerste handelsdag hebben de onlangs gelanceerde bitcoin en ethereum (ETH) ETF’s in Hongkong een $200 miljoen aan investeringen aangetrokken. Het is een aanzienlijke hoeveelheid, maar is slechts een fractie van de successen die we in Amerika zagen.

De fondsen markeren een belangrijke stap in de acceptatie van cryptomunten in de Aziatische financiële markten en worden gezien als een mogelijke katalysator voor verdere adoptie van digitale valuta’s in Hongkong en mogelijk breder in Azië.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment