Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad

Louise de Graaf


Robert Kiyosaki, de bekende auteur van onder andere ‘Rich Dad Poor Dad’, waarschuwt via een bericht op ‘X’ (Twitter) voor een enorme financiële crash.

Deze crash zal volgens Kiyosaki de grootste ooit zijn en zal leiden tot een crash van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin (BTC). Waarop baseert hij dit precies?


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grootste crash ooit voor bitcoin?

Kiyosaki wijst de constante waardevermindering van fiatvaluta door het beleid van centrale banken aan als de belangrijkste oorzaak van de dreigende ineenstorting. Kiyosaki baseert zijn voorspelling op ‘technische grafieken’, al geeft hij geen verdere uitleg bij deze uitspraak.

“Technische grafieken indiceren de grootste crash ooit. Prijzen van vastgoed, aandelen, obligaties, goud, zilver en bitcoin zullen crashen. Goed nieuws: Een goede tijd om te kopen zal volgen,” aldus Kiyosaki. 

De auteur is dus, ondanks zijn zorgen op de korte termijn, hoopvol over de lange termijn vooruitzichten voor bitcoin, zilver en goud. Hij voorspelt een aanzienlijke bullmarkt voor deze activa na zijn vermeende crash.

De stijgende inflatie en de economische onzekerheid zouden de redenen zijn voor deze bullmarkt. Enkele van zijn koersdoelen voor deze bullmarkt: Bitcoin naar $10 miljoen en goud naar $15 duizend per ons.

Hyperinflatie op komst?

In het bericht op X zegt Kiyosaki dat investeerders eindelijk beloond zullen worden voor hun geduld.

“Ze weten dat deze lange bullmarkt cyclus eraan komt omdat ze weten dat het vertrouwen en geloof in ‘nepgeld’ aan het verdwijnen is. Ze weten dat de geschiedenis zich zal herhalen. Ze weten wat er met de Reichsmark van Duitsland en de Zimbabwaanse dollar is gebeurd,” aldus Kiyosaki wijzend op situaties van hyperinflatie in het verleden.

Volgens hem zal dit dus ook met de Amerikaanse dollar gaan gebeuren. Het is niet de eerste keer dat Kiyosaki aan de bel trekt en kritiek uit op centrale banken en het financiële systeem in het algemeen. Enkele weken geleden noemde hij de bitcoin-ETF’s zelfs “nep”. Hij raadt namelijk aan om te investeren in directe assets in plaats van afgeleide producten. Investeren in goud, zilver en bitcoin ziet hij als een noodzaak om financiële veiligheid te garanderen.

Maar hoe serieus moeten we de uitspraken van Kiyosaki eigenlijk nemen? Hij geeft namelijk geen specifieke tijdlijn voor de verwachte crash. Ook bleken zijn eerdere uitspraken vaak niet te kloppen en vooral op sensatie gericht te zijn. In april voorspelde hij nog een bitcoin koers van $2,3 miljoen, maar nu waarschuwt hij plotseling voor  een crash. Of zijn voorspellingen uitkomen, zal de tijd leren.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment