groei tether liquiditeit daalt 70%

Louise de Graaf


Er is een opvallende ontwikkeling bij de grootste stablecoin tether (USDT) te zien. Volgens data van crypto beheerder Copper blijkt dat de maand-op-maand groei van het de stablecoin aanbod in juni minder dan 1,5% was, wat aanzienlijk lager is dan de meer dan 5% groei in april en mei.

Ook het handelsvolume van tether daalde sterk van een recordhoogte van meer dan 767 miljard dollar op 11 maart naar ongeveer 53,5 miljard dollar op 24 juni. Met een marktkapitalisatie van 113 miljard dollar wijst de tragere groei van het USDT aanbod erop dat er minder geld in de cryptomarkten binnenkomt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verminderde crypto liquiditeit

De ontwikkelingen wijzen op een verminderde liquiditeit in de cryptomarkten. Dit zorgt op het moment voor lagere crypto koersen. Doordat er minder liquiditeit is, betekent dit namelijk dat er minder (nieuw) geld in de markt stroomt, wat kan leiden tot minder vraag naar cryptocurrencies.

Het bearish sentiment zien we op het moment ook terug bij bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) die neerwaartse druk ervaren. Ook altcoins blijven achter zonder vooruitzicht op een significante rally op de korte termijn.

Daarnaast beginnen traditionele financiële markten de wereldwijde groeiverwachtingen naar beneden bij te stellen. Consistente teleurstelling in Amerikaanse economische data draagt bij aan deze neerwaartse bijstelling.

Tethers handelsvolume overtreft Visa

Toch is er positief crypto nieuws te melden voor de stablecoin. USDT heeft een nieuwe mijlpaal bereikt op het TRON (TRX) netwerk door een 24 uurs handelsvolume van 53 miljard dollar te noteren, waarmee het het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van Visa van 42 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2024 overtrof, volgens gegevens van LookOnChain.

De ontwikkeling laat de snelle groei en toenemend gebruik van USDT op het TRON netwerk zien, dat momenteel meer dan 45,5 miljoen houders en meer dan 1,8 miljard transacties kent. De toenemende populariteit van stablecoins zoals USDT wordt gevoed door hun rol als stabiel alternatief in economieën met hoge inflatie en de afnemende waardering van lokale valuta, zoals te zien is in landen als Argentinië en Venezuela.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment