goed nieuws voor de bitcoin koers

Louise de Graaf


De inflatie in de Eurozone komt op een punt waarop het voor de Europese Centrale Bank (ECB) “redelijk” voelt om de rente te verlagen. In juni krijgen we waarschijnlijk de eerste renteverlaging van de ECB. Hoewel dat niet meteen het verschil gaat maken, kan het de Europese economie een boost geven en die kan het nu perfect gebruiken.

Hoe staat de Europese economie ervoor en wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto

Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt cryptoCrypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto

Europese economie herstelt langzaamaan

Het ging een tijdje niet zo goed met de economie van de Eurozone, maar inmiddels lijkt de bodem bereikt en het herstel ingezet.

De onderstaande afbeelding toont het herstellen van de Duitse economie, die in de zomer van 2023 zijn bodem bereikte. Inmiddels ligt alleen de PMI voor de industrie nog onder de 50, wat wijst op contractie voor de economie.

Image
Duitse PMI Indices. Bron: Holger Zschaepitz/Bloomberg

De rest van de composieten liggen al boven de 50. Het belangrijkste is echter dat ze allemaal een stijgende lijn vertonen. Daarmee beweegt de Duitse economie in lijn met die van de rest van de Eurozone.

Renteverlagingen van de ECB vanaf juni kunnen die groei een extra steuntje in de rug geven. Dat is in theorie ook goed voor bitcoin, want een sterke economie betekent ook dat mensen genoeg te investeren hebben. Daarnaast zijn lagere rentes altijd goed voor bitcoin dan hogere rentes, dus de renteverlagingen zijn ook meer dan welkom.

Amerika moet volgen om bitcoin steuntje te bieden

Daarna moeten we erop hopen dat de Amerikaanse centrale bank ook snel met renteverlagingen komt. Dat is nog maar de vraag, zo bleek ook uit de notulen van de rentevergadering van 1 mei. Die werden op woensdag gepubliceerd door de Federal Reserve.

In die notulen stond dat sommige beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank het verhogen van de rentes dit jaar nog als een serieuze optie zien. Nu lijkt de kans daarop heel klein, maar voor renteverlagingen moet er echt nog wat meer gebeuren met de inflatie (lees: die moet omlaag).

Wat dat betreft kan het zijn dat bitcoin de komende tijd nog wat moeite heeft om de weg omhoog weer in te zetten.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment