Gloednieuwe crypto binnenkort gelanceerd door grote stad

Louise de Graaf


De Poolse stad Mińsk Mazowiecki gaat haar eigen stablecoin lanceren. De munt kan gebruikt worden door consumenten om betalingen uit te voeren bij lokale bedrijven en winkels. De zogenaamde MinsCoin wordt geïntroduceerd middels het UrbanChange platform dat lokaal gebruik van stablecoins stimuleert.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Poolse stad lanceert eigen stablecoin

De nieuwe munt kan lokale bedrijven gaan ondersteunen en betalingen voor inwoners versimpelen. Tegelijkertijd is het een interessant onderzoek voor de stad om te kijken hoe de stablecoin en blockchain technologie in het algemeen omarmd wordt. In totaal gaan 10 verschillende bedrijven de munt gebruiken wat mogelijk kan uitbreiden naar meer in het geval van succesvol adoptie in de lokale gemeenschap.

MinsCoin biedt een nieuwe manier voor mensen om betaling uit te voeren en wordt gezien als een “gebruiksvriendelijke geldvorm” voor consumenten, aldus mede-oprichter Michael Mazur van UrbanChange. De munt geeft steden en consumenten meer invloed over hun eigen betaalnetwerk op een transparante en veilige manier.

Ook verwacht Mazur in de toekomst meer bedrijven toe te voegen die de nieuwe munt zullen accepteren voor betalingen. Wat precies de ambities zijn van UrbanChange en of we kunnen verwachten of meerdere steden in Polen, of andere landen, hun eigen stablecoin gaan lanceren is nog niet duidelijk.

Wat is het crypto project UrbanChange?

Het platform is specifiek ontwikkeld om steden op lokaal niveau te stimuleren middels het creëren van een verbeterde betaalinfrastructuur en economie. Dit doet UrbanChange door gebruik te maken van het zogeheten Dual Token model, bestaande uit een lokale munt en een impact token.

De lokale coin wordt gebruikt om daadwerkelijk betalingen mee uit te voeren voor inwoners van de stad bij winkels of bedrijven en wordt ondersteund door stablecoins. De impact token is een community beheer coin die houders de mogelijkheid geeft om te stemmen en invloed uit te oefenen.

Het UrbanChange protocol is werelds eerste decentrale blockchain project dat focust op het creëren van eigen munten voor stedelijke gemeenschappen. Om het project te realiseren werd er onder andere $5,5 miljoen aan financiering gewerfd, gesteund door onder andere de Algorand Foundation, Alumni Ventures en Node.Capital.


Post Views: 22Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment