Genesis plant miljardenverkoop uit bitcoin ETF en drukt BTC koers

Louise de Graaf


Het failliete crypto leenbedrijf Genesis Global Capital wil een enorme hoeveelheid aandelen verkopen van de bekende bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen van Grayscale Investments.

Het leenbedrijf, onderdeel van de Digital Currency Group (DCG), heeft bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank toestemming gevraagd om ongeveer $1,6 miljard aan bezittingen te verkopen.


Bitcoin gaat niet meer verder dalen volgens Coinbase

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

$1,6 miljard uit Grayscale bitcoin en ethereum fondsen

Het gaat dan voornamelijk om aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste bitcoin fonds ter wereld dat enkele weken geleden omgezet werd in een exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds.

De GBTC aandelen vertegenwoordigen ongeveer 87% van de totale bezittingen die Genesis wil verkopen. De overige aandelen zitten in de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en de Grayscale Ethereum Classic Trust (ETCG) fondsen.

Van het ETHE fonds wil Grayscale, net als van GBTC, een ETF maken. Het heeft al een aanvraag hiervoor ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Genesis wil zo snel mogelijk verkopen om prijsschommelingen te vermijden

Genesis wil de aandelen verkopen om de middelen te maximaliseren die het heeft om zijn schuldeisers terug te betalen.

Het failliete crypto leenbedrijf verzoekt daarom ook om bepaalde deadlines in te korten. Het wil dat de aanvraag om de aandelen te verkopen al tijdens de volgende hoorzitting van de faillissementszaak op 8 februari worden behandeld.

Genesis wil zo snel mogelijk de aandelen liquideren voordat potentiële prijsschommelingen de waarde kunnen beïnvloeden:

“De debiteuren zijn van mening dat het nuttig zou zijn om de bevoegdheid te hebben om de trustactiva te verkopen en te liquideren om elk risico dat prijsschommelingen op de boedels van de debiteuren zouden kunnen hebben te verminderen en om uitkeringen aan crediteuren te vergemakkelijken.”

Het plan van Genesis komt wellicht op gevoelig moment. Sinds de goedkeuring van de bitcoin-ETF’s op 10 januari, ziet het GBTC fonds van Grayscale een enorme uitstroom en dat drukt de bitcoin koers.

Ook de ingestorte crypto exchange FTX verkocht onlangs bijna $1 miljard aan aandelen van het GBTC fonds. Deze uitstroom van Genesis zou voor meer druk op de koers kunnen zorgen.

Genesis trof onlangs nog een schikking met de SEC. Het moet een boete van maar liefst $21 miljoen dollar betalen aan de SEC.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment