Geen crypto tijdens presidentsdebat: grote teleurstelling voor industrie

Louise de Graaf


Tijdens het eerste algemene debat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 werd het onderwerp crypto volledig genegeerd. De industrie had gehoopt dat er enige aandacht zou zijn voor regelgeving of ten minste hun mening.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Debat zonder crypto

Het debat tussen de huidige president Joe Biden en voormalig president Donald Trump vond donderdag plaats in Atlanta, Georgia, en werd georganiseerd door CNN.

De 90 minuten durende discussie richtte zich voornamelijk op economie, abortus, immigratie en buitenlands beleid, zonder ook maar één keer in te gaan op digitale activa.Het debat begon met vragen over de economie, waaronder inflatie, de kosten van levensonderhoud en de nationale schuld. Hoewel deze economische kwesties kort werden besproken, werd er nauwelijks aandacht besteed aan technologiebeleid.

De crypto-industrie werd helemaal niet genoemd. Dit was een teleurstelling voor velen in de crypto-gemeenschap, die hoopten op een meer diepgaande discussie over regelgeving en de toekomst van digitale valuta.

Trump’s eerdere crypto-uitspraken

In de aanloop naar de verkiezingen hebben verschillende kandidaten en wetgevers het onderwerp crypto besproken. Voormalig president Trump heeft crypto-kwesties aangehaald tijdens zijn campagne, waaronder het belofte om de straf van Silk Road’s Ross Ulbricht te verlichten en uitspraken over regulering.

Trump lijkt uitgesproken pro-crypto te zijn. Zo kun je nu crypto doneren aan zijn campagne en hij heeft zelfs een eigen memecoin. Er zijn echter ook twijfels over de oprechtheid van zijn pro-crypto houding.

Aan de andere kant heeft president Biden geen publieke uitspraken gedaan over crypto, hoewel zijn regering onlangs aangaf met het Congres te willen samenwerken aan wetgeving voor de cryptosector.

Crypto-industrie zoekt steun bij overheid

De crypto-industrie hoopt dat de verkiezingen leiden tot een regering die positiever tegenover crypto staat.

Bedrijven zoals Coinbase, Ripple en Andreessen Horowitz hebben aanzienlijke bedragen gedoneerd aan politieke actiecomités om kandidaten te steunen die vriendelijker zijn voor de crypto-industrie. Zo werd tijdens de verkiezingscampagne van 2022 bijna 50 miljoen dollar per bedrijf uitgegeven om kandidaten te ondersteunen die positief staan tegenover crypto. De crypto-industrie kreeg geen grote aandacht in het presidentsdebat. De hoop blijft bestaan dat toekomstige discussies en wetten gericht zullen zijn op het reguleren en ondersteunen van deze groeiende sector.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment