Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement

Louise de Graaf


Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers de afgelopen maanden de wensen overlaat, staan langetermijn ‘HODL’ers gemiddeld 120 procent in het groen. Dit blijkt uit onderzoek van Glassnode. Uit het onderzoek blijkt dat deze bezitters over het algemeen niet van plan zijn hun posities te verkopen.

Bitcoin langetermijnbezitters vastberadener dan ooit

Glassnode meldt dat Bitcoin houders, ook wel ‘hodlers’ genoemd, hun coins gemiddeld langer vasthouden dan voorheen. Momenteel staat 87 procent van de circulerende bitcoin supply op winst.

“De BTC-prijzen consolideren binnen een goed gevestigde handelskanaal. Investeerders blijven over het algemeen in een gunstige positie, met meer dan 87% van de circulerende voorraad in winst, met een kostprijs onder de huidige marktprijs.”

De bevindingen van het onderzoek tonen aan dat deze hodlers vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van Bitcoin. Ze verwachten dat de prijs verder zal stijgen en zijn bereid hun posities te behouden ondanks de huidige winstniveaus. Dit gedrag is significant omdat het suggereert dat de markt een solide basis heeft van investeerders die geloven in de toekomstige groei van bitcoin. Al met al “blijft de uptrend intact,” schrijven de analisten.

De huidige volatiliteit is grotendeels te danken aan kortetermijn bezitters. Volgens de analyse zijn de korte termijn houders, die hun BTC minder dan zes maanden vasthouden, sneller geneigd hun posities te verkopen bij prijsschommelingen. Dit gedrag zorgt voor extra volatiliteit in de markt. Desondanks blijft ook een aanzienlijk deel van deze groep momenteel in winst.

Volgens data van LookIntoBitcoin is de gemiddelde aankoopprijs van deze groep holders ongeveer $64.000 per bitcoin.

HODL’ers houden zich sterk

De stabiliteit van de Bitcoin koers wordt ook beïnvloed door macro-economische factoren. Recente inflatiecijfers uit de Verenigde Staten hebben een grote impact op de koers gehad. Ondanks een initiële stijging na positieve inflatiecijfers, daalde de koers weer toen Jerome Powell van de Federal Reserve aangaf dat renteverlagingen voorlopig niet in zicht zijn. Powell zei: “We blijven alert op de inflatie, en renteverlagingen zijn voorlopig niet aan de orde,” wat direct invloed had op de markt.

De huidige markt voor bitcoin wordt gekenmerkt door een combinatie van vertrouwen onder lange termijn houders en de invloed van externe economische factoren. Terwijl macro-economische ontwikkelingen en nieuws rondom crypto-regelgeving de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden, blijft de algemene trend dus positief dankzij de vastberadenheid van de Bitcoin hodlers.

Begin met bitcoin hodlen, krijg 10 euro gratis

Hodlen, oftewel het vasthouden van crypto, is een populaire strategie. Van plan om ook bitcoin te hodlen? Nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis wanneer zij via deze link een account aanmaken bij de populaire Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Pak 10 euro gratis

Het bericht Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement verscheen eerst op Crypto Insiders.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment