Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging

Louise de Graaf


De eerste fase van Artificial Superintelligence Alliance (ASI) is een feit. Deze AI-supercrypto is een samenvoeging van drie grote cryptomunten gebaseerd op kunstmatige intelligentie. De totale waarde van de tokenfusie bestaat maar liefst uit $4,5 miljard. $3,5 miljard daarvan is afkomstig van het nu hernoemde Fetch.ai. De marktwaarden van Ocean Protocol (OCEAN) en SingularityNET (AGIX) worden er nu bijgevoegd.

Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token makerCrypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

Het doel van Artificial Superintelligence Alliance

Het doel van de ASI  is om een krachtig en samenhangend ecosysteem te creëren dat de ontwikkeling en integratie van kunstmatige superintelligentie mogelijk maakt. Daarbij is het bevorderen van een gedecentraliseerde en democratische benadering van kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeling een cruciaal onderdeel.

Ben Goertzel, de CEO van ASI, benadrukt het belang van deze fusie: 

“Deze fusie opent een nieuw tijdperk in AI, waarbij gezamenlijke inspanningen leiden tot ongekende vooruitgang.”

Coinbase ondersteunt AI merge niet

Een logisch gevolg is dat deze munten op exchanges een grootschalige verwijdering hebben gezien van hun notering. Opvallend genoeg besloot de crypto exchange Coinbase de fusie niet te ondersteunen. De beurs introduceerde geen automatisch mechanisme om de tokens van gebruikers om te zetten.

In plaats daarvan moeten gebruikers zelf hun munten omzetten, zo liet de exchange weten via hun officiële X account. 

Overgang in twee fases

Platformen die de migratie willen ondersteunen, kunnen dit doen via het nieuwe migratieplatform, SingularityDAO. Volgens dit platform zullen AGIX tokens in de eerste fase worden geconverteerd naar FET. Men krijgt voor 1 AGIX precies 0,43335 FET.

Voorlopig blijven de FET tokens dus nog bestaan. Wanneer alle AGIX en OCEAN tokens zijn omgezet kan de tweede fase beginnen. Daarin zal Fetch.AI uiteindelijk worden omgezet naar ASI en worden gelanceerd op meerdere blockchains. Op Coin

De complementaire groei van AI en crypto

De interesse in AI is de afgelopen twee jaar explosief gegroeid, mede dankzij tools zoals ChatGPT, Midjourney en de muziekgenerator Suno. Deze toegenomen interesse is ook terug te zien in eerder genoemde AI crypto’s die in de afgelopen twee jaar aanzienlijk zijn gestegen. 

Ondanks dat er zorgen zijn dat AI de groei van crypto belemmert, ziet bitcoin (BTC) maximalist Anthony Pompliano juist een synergie tussen de twee. In een recent interview met CNBC voorspelde Pompliano dat bitcoin in het komende decennium de voorkeursasset voor AI systemen zal worden. 

Hij stelt dat AI productiviteitsverbeteringen het bruto binnenlands product (BBP) kunnen verhogen, waarbij BTC als superieure digitale valuta deze nieuwe welvaart kan beschermen.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment