FTX-baas krijgt strafeis, crypto-netwerk gehackt & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Vanguard CEO blijft anti-bitcoin ETF’s

De CEO van een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, Tim Buckley van Vanguard, blijft hardnekkig tegen bitcoin (BTC) ETF’s. Dit terwijl hij wel grote vraag naar dergelijke producten ziet onder zijn klanten. Volgens Buckley hoort een bitcoin ETF’s niet in portfolio voor de lange termijn en zijn de risico’s simpelweg te groot.

Volgens Buckley berust de waarde van BTC puur en alleen op speculatie en heeft de munt geen enkele fundamentele waarde. Met dit standpunt blijft Vanguard als een van de weinige grote vermogensbeheerders aan de zijlijn staan. Andere grote namen zoals BlackRock en Fidelity waren er juist als de kippen bij.

Voormalig FTX-baas krijgt strafeis te horen

Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalig CEO van de inmiddels failliete crypto exchange FTX, heeft zijn strafeis te horen gekregen van aanklagers, en deze eis is niet mals. Aanklagers eisen 40 tot 50 jaar cel tegen de voormalig CEO, dat werd gisterenavond bekend gemaakt.

Volgens de aanklagers heeft SBF zich schuldig gemaakt aan extreen ernstige vergrijpen en heeft hij tot dusver ook geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn acties genomen. Acties die ervoor hebben gezorgd dat vele duizenden klanten op dit moment nog altijd hun zuurverdiende geld kwijt zijn.

Naast een celtstraf eisen de aanklagers ook dat SBF en FTX maar liefst $11 miljard moeten betalen aan slachtoffers van zijn fraudepraktijken.

Crypto project gehackt, miljoenen in rook op

Helaas was het vannacht weer zo ver; een DeFi project werd het slachtoffer van een grootschalige hack. Dit keer ging het om Mozaic Finance, een yield farming protocol op Arbitrum (ARB). De hacker zou het netwerk zijn binnengedrongen en heeft zeker $2,4 miljoen gestolen. Deze geldmiddelen zouden vervolgens zijn verplaatst naar de MEXC exchange.

Het team van Mozaic Finance heeft er echter vertrouwen in dat alle gestolen cryptocurrencies vroeg of laat terug verkregen zullen worden.


Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment