Ford Trucks eindelijk actief in Nederland • TTM.nl

Louise de Graaf


Ford Trucks maakt vandaag, donderdag 23 mei, haar marktentree in Nederland, zoals TTM.nl vorig jaar als eerste bracht. De marktentree gebeurt na een jarenlange zoektocht naar de juiste partner. Die zijn nu gevonden in Vlastuin Group en truckdealer Göritzlehner. Samen vormen zij F-Trucks Nederland.

Bahadir Koç, managing director Benelux & Nordics van Ford Trucks, kan er nu om lachen: “We hebben vanaf de introductie van de F-Max, eind 2018, actief gezocht naar de juiste partner om de Nederlandse markt te betreden. We hebben denk ik iedereen gesproken! In ieder geval meer dan 40 partijen. Waarom het zo moeilijk ging? Bij veel partijen zouden we een tweede merk zijn. Ford Trucks zou niet top-of-mind zijn. En dat wilden we graag, een ondernemer die echt helemaal voor Ford Trucks wil gaan.”

Gesprekken

Die zijn nu gevonden in Vlastuin en Göritzlehner. Voordat de handtekeningen zijn gezet is er uitgebreid gesproken met Gerrit van Vlastuin en met Stijn Göritzlehner. Ook legde Ford Trucks het oor te luisteren bij kenners van de Nederlandse truckmarkt.

Bahadir Koç (links) en Willem van Maaswaal

Dealers

Vlastuin en Göritzlehner hebben beide de helft van de aandelen van distributeur F-Trucks Nederland. F-Trucks Nederland wordt geleid door Willem van Maaswaal, die in sales en aftersales ruime ervaring opdeed bij Mercedes-Benz Trucks. “F-Trucks Nederland gaat als distributeur leiding geven aan een dealernetwerk met een goede dekking over Nederland. Sommige zullen sales en service geven, anderen alleen service. We gaan uit van 10 tot 12 dealers in totaal.” Op dit moment laat de website van F-Trucks Nederland zes dealers zien: drie vestigingen van Vlastuin in Gieten, Kesteren en Rotterdam, de vestiging van Göritzlehner Truck & Bus in Hengelo, Truck Service Visser in Zwaag en Verkerk Truck en Trailer Service in Uithoorn.

Doel

Ford Trucks brengt in Nederland twee modellen op de markt: de F-Max en ook de nieuwe F-Line. “De F-Max is welbekend en wordt zelfs al door sommige Nederlandse vervoerders gereden. De F-Line is voor ons helemaal nieuw. Daarvan gaan we eerst de trekker en de bakwagen introduceren, de constructieversie volgt in een later stadium.” Ford Trucks heeft grootse plannen voor Nederland. “Doelen? We willen gaan voor hetzelfde succes als in België, met drie tot vijf procent marktaandeel over vijf jaar”, zegt Koç.

Hands-on

Dat klinkt ambitieus, maar Koç en Van Maaswaal zijn ook realistisch. “Het eerste doel is de organisatie goed op orde krijgen, met goede dealers en vooral een goed aftersales-apparaat. Want dat is wat vervoerders willen, weten we uit ervaring. Goed onderhoud en hulp bij pech of als er onderdelen nodig zijn”, aldus Van Maaswaal. “We willen de hands-on mentaliteit die we in andere Europese landen hebben, ook in Nederland laten zien. Ford Trucks werkt aan haar eigen 24/7 pechservice bijvoorbeeld. Vanaf nu staan we er, want elke Ford-klant telt”, besluit Koç.

Lees meer over de entree van Ford Trucks in Nederland in de komende editie van TTM.nl

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment