Fidelity wijzigt ethereum ETF aanvraag, wil nu passief inkomen bieden

Louise de Graaf


De Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity Investments heeft zijn aanvraag voor een ethereum (ETF) spot Exchange-Traded Fund (ETF) gewijzigd. In een nieuwe indiening heeft het laten weten staking toe te willen voegen aan het fonds, wat betekent dat investeerders een passief inkomen binnen zouden kunnen harken indien goedgekeurd.

ETH staking in beursfonds

Fidelity, dat zich sinds november vorig jaar in de race om een ethereum spot ETF bevindt, diende gisteren een herziene 19b-4 aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Fidelity schreef dat als de ETF goedgekeurd zou worden, het fonds een niet nader gespecificeerd bedrag van zijn activa zou staken via één of meerdere betrouwbare stakingproviders.

Ethereum is sinds de merge van september 2022 een Proof-of-Stake (PoS) blockchain waarop validators transacties valideren en nieuwe transactieblokken toevoegen aan de keten. Om deel te nemen aan het consensusmechanisme dient ether vastgezet te worden in stakingcontracten, in ruil voor beloningen.

Welke derde partij(en) Fidelity precies in wil schakelen om het proces op zich te nemen is niet gespecificeerd. Lido DAO (LDO), Ethereum’s grootste stakingprovider, steeg in ieder geval met 9% nadat het nieuws naar buiten werd gebracht. Echter bleek de stijging slechts van korte duur.

Naast Fidelity zitten ook BlackRock, VanEck, Grayscale, Invesco & Galaxy Digital en ARK Invest & 21Shares in de race om een dergelijk beursfonds voor ethereum op de markt te brengen.

ARK Invest en 21Shares, die gezamenlijk een ethereum ETF willen lanceren, dienden begin februari ook al een verzoek in om een deel van de activa vast te zetten in het stakingcontract op de Ethereum blockchain.

Grayscale pleit voor ethereum ETF

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale bracht vorige week ook al een wijziging aan in zijn 19b-4 aanvraag voor een ethereum spot ETF. In deze aanpassing staat onder meer dat de mate van veiligheid tegen fraude al zo goed is gewaarborgd dat dit geen reden zou moeten zijn voor het afkeuren van de ETF’s.

Craig Salm, de chief legal officer van Grayscale, zei op socialmediaplatform X bovendien dat investeerders ‘toegang verdienen’ tot ethereum via een spot ETF, net zoals dat het geval was bij de recent goedgekeurde bitcoin spot ETF’s.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment