European Road sterker door partnerschap met Raben • TTM.nl

Louise de Graaf


Het Britse transportbedrijf Europa Road heeft een nieuw partnerschap met Raben Group afgesloten dat haar dienstverlening van en naar en ook in Tsjechië, Slowakije, Roemenië en Bulgarije moet versterken.

Europa Road is de Europese wegvrachtdivisie van de Europa Worldwide Group. Europa Roads netwerk van verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk en Ierland beheert de zendingen van goederen naar de 1Hub in Dartford vanuit binnenlandse depots. Van hieruit vertrekken dagelijks directe diensten naar een partnernetwerk van 42 continentale hubs.

Raben Group is een leider in Europese uitgebreide TFL-diensten, inclusief vrachtvervoer over de weg, met een indrukwekkend netwerk dat 15 landen beslaat, faciliteiten op 160 locaties en 1.600.000 m2 aan opslagcapaciteit.  Europa Road zal dagelijks verbinding hebben met de centrale hub van Raben in Rokycany, Tsjechië, van waaruit dagelijks verbindingen vertrekken naar de oostelijke landen Slowakije, Roemenië en Bulgarije.

De klanten van Europa Road in het Verenigd Koninkrijk zullen naar verwachting ook profiteren van de verbeterde zichtbaarheid van zendingen tijdens hun reis, een gebied dat vaak problemen oplevert voor klanten.  Dit gecombineerd met goed gecontroleerde en uitgebreide douane-expertise ter ondersteuning van zowel DDP- als DAP-zendingen betekent dat dit nieuwe partnerschap een win-win is voor bedrijven in heel Europa.

Dan Cook

Dan Cook, operationeel directeur bij Europa Worldwide Group: “We zijn verheugd om onze nieuwe samenwerking met Raben aan te kondigen. Raben is een van de grootste en meest uitgebreide onafhankelijke partners in Europa. Door samen te werken met partners van de hoogste kwaliteit kunnen we onze positie blijven benutten om het volume aan zendingen aan te trekken en te behouden dat nodig is om dagelijkse vertrekken naar Europese landen te kunnen aanbieden.”

“Eurohub Rokycany is een brug tussen de landen van Centraal- en Oost-Europa en West-Europa. Dankzij deze gateway kunnen we, zelfs in deze onzekere tijden, de business van klanten veiligstellen door hen op maat gemaakte oplossingen te bieden die concurrerend zijn op de markt. Door het consolideren van groepagevracht, snellere en efficiëntere processen komt deze Eurohub op vakkundige wijze tegemoet aan de behoeften van de Europese klanten”, legt Jiri Sedlacek, International Road Network Director, Raben Logistics Czech, uit.

In de afgelopen vijf jaar heeft Europa geïnvesteerd in haar operatie om het beste systeem te bieden dat beschikbaar is voor de distributie van goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa via deellading, volledige lading of groepage.Europa’s speciaal gebouwde transit hub in Dartford verzorgt dagelijkse groepagediensten tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland. Dit hypermoderne groupagedepot van 30 miljoen pond staat bekend als de ‘1Hub’ en ligt vlakbij de Dartford Crossing. Vandaag de dag passeren een recordaantal van 40.000 zendingen per maand naadloos de 26.368 vierkante meter grote transitterminal.

Het bedrijf kondigde onlangs zijn succesvolle terugkeer naar gegarandeerde pre-Brexit levertijden in heel Europa aan en is de enige operator die een levertijdovereenkomst aanbiedt. De Geld-terug-Garantie is momenteel beschikbaar op alle Europese vrachtopties voor het VK en Ierland – groepage, deel- en compleetladingen en speciale bestelwagens naar Europa.

Het succes van Europa is grotendeels te danken aan de kracht van het netwerk en de investering in Europa Flow – een baanbrekend DDP-product waarmee het bedrijf als eerste op de markt kwam en dat een douaneoplossing biedt om vertragingen na Brexit te voorkomen.

Dit kwam tot stand na een investering van 5 miljoen Britse pond in technologie en infrastructuur. Sinds de lancering van de baanbrekende dienst heeft het bedrijf 300.000 zendingen afgeleverd, waarbij 50 procent van alle Britse groupage-export nu gebruikmaakt van DDP.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment