Europa omarmt crypto met enthousiasme en hoge verwachtingen: onderzoek

Louise de Graaf


Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft in een nieuw onderzoek geprobeerd om de Europese adoptie van crypto in kaart te brengen, en de resultaten zijn erg hoopvol. Het leeuwendeel van de respondenten houdt zich bezig met digitale activa en heeft vertrouwen geuit in een bloeiende toekomst van de industrie.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Europese crypto optimisme

Binance heeft gedurende 14 oktober en 8 november vorig jaar een totaal van 10.498 mensen ondervraagd. Respondenten voor dit onderzoek werden geselecteerd uit een van de volgende Europese landen: Frankrijk, Italië, Spanje of Zweden.

Europeanen blijken zeer positief gezind als het aankomt op de toekomst van de crypto-wereld. 73 procent van de deelnemers anticipeert namelijk op een groeiende adoptie van crypto en de onderliggende blockchain.

De belangrijkste drijfveren voor mainstream adoptie in Europa zijn volgens respectievelijk 20, 18 en 17 procent van de respondenten: hoge rendementen, decentralisatie en innovatie

Bovendien ging het onderzoek dieper in op de huidige mate van betrokkenheid met cryptovaluta.

Meer dan de helft van de ondervraagden, maar liefst 55 procent, gaf aan iedere dag crypto te gebruiken voor dagelijkse boodschappen. 10 procent zei ten minste één keer per week crypto als betaalmethode te kiezen.

Op de vraag naar hun belangrijkste toepassingen van digitale activa gaf 34 procent van de ondervraagden aan dat ze de activa gebruiken voor langdurige handel, 26 procent gebruikt ze voor sparen, 13 procent gebruikt ze voor daghandel en 9 procent gebruikt crypto voor aankopen.

Tot slot onthulde meer dan 24 procent van de respondenten dat meer dan de helft van hun totale handelsactiviteiten betrekking heeft op digitale activa.

Bullish 2024 voor bitcoin?

De onderzoeksresultaten komen overeen met de algehele verwachting van de markt. Met de recentelijke lancering van Bitcoin (BTC) beursfondsen en de aankomende Bitcoin halving, die ergens rond april plaats zal vinden, hebben velen de verwachting dat nieuwe prijsrecords voor bitcoin in het verschiet liggen.

Niet iedereen is echter even overtuigd van een rooskleurig jaar. Bloomberg-analist Mike mcGlone denkt bijvoorbeeld dat macro-economische factoren dit jaar voor een lijdensweg zullen zorgen bij bitcoin.


Post Views: 108Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment