Ethereum is weer inflatoir door recente update

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) heeft in de afgelopen jaren heel wat belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. Een van de belangrijkste aanpassingen was om de digitale munt deflatoir te maken. Uit gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant blijkt echter dat ETH inflatoir is geworden.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum is weer inflatoir

In 2021 werd een verbrandingsmechanisme van ethereum geïmplementeerd. De transactiekosten werden altijd uitbetaald aan miners. Echter, na de aanpassing werd voortaan een deel van de transactiekosten “verbrandt” (permanent verwijderd). 

Ook de Merge upgrade in 2022 was een belangrijke stap. Hierin stapte het platform over van een Proof-of-Work (PoW) consensus mechanische naar een Proof-of-Stake (PoS) variant. Dit zorgde ervoor dat de beloningen richting miners werden verlaagd. In essentie werden er minder ETH tokens per block gecreëerd. 

Advertentie

Nieuwste upgrade van de #2 crypto: Dencun

De Dencun upgrade die afgelopen maart werd gelanceerd heeft ervoor gezorgd dat we een inflatie zien van ETH munten. De upgrade heeft namelijk geleid tot een snellere dagelijkse toename van de ether voorraad dan sinds de Merge.

Daarnaast zijn door de Dencun upgrade de transactiekosten op het netwerk gedaald, wat heeft geresulteerd in minder verbrande ETH. Op het moment zijn een van de laagste niveaus van etherverbranding genoteerd sinds de Merge.

Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag

Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslagEthereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag

Groei in netwerkactiviteit vereist

De huidige netwerkactiviteit en de vermindering in de verbranding van de digitale munt betekent dat Ethereum waarschijnlijk niet snel weer deflatoir zal worden. De deflatoire eigenschap van Ethereum, gaf het de status van ‘ultra-sound’ geld. Maar volgens de CryptoQuant analisten wordt dit niet meer haalbaar zonder een significante toename in netwerkactiviteit.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

  • Advertentie
  • Bitvavo

Vitalik Buterin verdedigt overstap

De overstap naar een PoS systeem heeft zowel voorstanders gehad als tegenstanders. De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, benadrukt dat PoW “behoorlijk gecentraliseerd was en dat dit breed bekend was als een tijdelijke fase”. 

Buterin verdedigt de overstap door te wijzen op de verminderde noodzaak voor het bouwen van gespecialiseerde mining-apparatuur door de aanstaande verandering naar PoS. De Merge heeft al geleid tot een drastische reductie van het energieverbruik van Ethereum met 99,5%, wat volgens Buterin een stap voorwaarts is naar een ‘groene blockchain.’


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment