Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers

Louise de Graaf


Volgens analisten van K33 Research zal de prijs van ethereum (ETH) naar verwachting beter presteren dan bitcoin (BTC) na de lancering van ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Deze ETF’s, die mogelijk deze maand van start gaan, zullen aanzienlijke instromen van kapitaal naar ethereum veroorzaken, wat een positieve invloed op de prijs kan hebben.

Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekersEthereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Analisten zien positieve vooruitzichten voor ethereum

De introductie van ether ETF’s wordt gezien als een belangrijke reden voor de prijsstijging van ethereum. Analisten Vetle Lunde en David Zimmerman voorspellen in een recent rapport dat de instroom van kapitaal naar de spot fondsen uiteindelijk de prijs van de crypto zal opdrijven. En dat ondanks een mogelijke initiële daling van de prijs van ethereum na de lancering.

De analisten schatten dat deze instromen vrij bullish zijn voor de op één na grootste cryptomunt:

“We handhaven een bullish ETH-verwachting in afwachting van een netto instroom gelijk aan 0,75-1% van ETH’s circulerende aanbod in de vijf maanden na de lancering.”

Bitcoin daarentegen wordt geconfronteerd met tegenwind. Dat komt vooral vanwege de terugbetaling van $8,5 miljard aan crediteuren van de failliete cryptobeurs Mt. Gox. Deze terugbetalingen kunnen leiden tot verkoopdruk op de bitcoin-markt. Dat kan de prijs van BTC negatief beïnvloeden, al suggereren kenners dat dit al deels gebeurd is.

Bovendien heeft bitcoin in 2024 al aanzienlijke instromen van meer dan $14 miljard naar zijn spot ETF’s gezien. Dat heeft de prijs ook duidelijk ondersteund. Mogelijk biedt dat nu minder ruimte voor verdere stijgingen in de nabije toekomst.

“Ethereum zal bitcoin gaan overtreffen”

Het afgelopen jaar heeft ethereum ondermaats gepresteerd ten opzichte van bitcoin. De waarde van ethereum daalde gestaag in vergelijking met bitcoin. De ETH/BTC verhouding bereikte een dieptepunt van 0,045 in mei. Deze herstelde enigszins tot 0.055 na de goedkeuring van de ether ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit herstel toont de potentiële impact van de ETF’s op de prijs van ethereum.

Ondanks de huidige marktverhoudingen blijven Lunde en Zimmerman optimistisch over de vooruitzichten van ethereum. Ze wijzen op de grote interesse in ETH-futures als indicatie dat veel handelaren inzetten op een prijsstijging van ethereum in de aanloop naar de lancering van de ETF’s.

De analisten van K33 Research beschouwen de huidige prijzen van ETH/BTC als een koopje voor geduldige handelaren. Ethereum zal volgens de heren in de komende maanden beter presteren dan bitcoin, mits de ETF-lancering positief is.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment