Enorm verlies door Bitcoin crash, Mt. Gox BTC in beweging

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de cryptowereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen over deze thema’s.

Bitcoin marktsentiment zakt naar laagste niveau in 18 maanden: ‘angst’

Bitcoin marktsentiment zakt naar laagste niveau in 18 maanden: ‘angst’Bitcoin marktsentiment zakt naar laagste niveau in 18 maanden: ‘angst’

Bitcoin crasht hard, altcoins crashen nog harder

De cryptomarkt zet zijn harde daling voor de derde dag op rij voort. Bitcoin (BTC) kwam vanochtend zo diep uit als $53.500, de laagste koers sinds februari. Op het moment van schrijven komt bitcoin uit op 54.340 waarmee de koers vandaag 7,3% in de min staat.

Veel altcoins dalen echter nog harder. Ethereum (ETH) zakt met 10,4% naar $2.869. Ripple (XRP) daalt met 11,8% naar $0,40. Dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) dalen met maar liefst 15,5%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Cryptocrash veegt $682 miljoen weg

Gisterenochtend was in ons Crypto Ontbijt al te lezen over het enorme verlies die de crash veroorzaakte onder derivatenhandelaren. Vanochtend komt dit verlies nog veel hoger uit.

Volgens data van Coinglass zorgt de crash ervoor dat maar liefst 235.300 handelaren in de afgelopen 24 uur zijn geliquideerd. Het gaat om een liquidatie van $682 miljoen waarvan $588 miljoen long posities waren. Deze ‘long squeeze’ bracht de koersdaling in een versnelling. De angst in de markt neemt ondertussen sterk toe, blijkt uit de Fear & Greed Index:


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Mt. Gox bitcoin in beweging: $2,6 miljard BTC verplaatst

De crash wordt grotendeels veroorzaakt door angst omtrent een mogelijke aanstaande dump. Het gaat dan om bijna $9 miljard aan bitcoin die wordt terugbetaald aan schuldeisers van de failliete cryptobeurs Mt. Gox.

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat al deze BTC direct gedumpt wordt op de markt, zorgt het desondanks voor veel angst. Langzaamaan komen deze bitcoins in beweging in aanloop naar de terugbetaling.

Een wallet van Mt. Gox heeft 47.229 BTC, ter waarde van zo’n $2,6 miljard, overgebracht naar een nieuwe wallet. Dit zorgt momenteel voor het angstige sentiment in de markt en waarschijnlijk de crash.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Duits parlementslid roept op tot stopzetting van Bitcoin-verkoop

Wat ook veel angst veroorzaakt de laatste tijd is de bitcoin verkoop van Duitsland. Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de Duitse overheid wederom $175 miljoen aan BTC naar beurzen heeft gestuurd.

Ondertussen toept een Duits parlementslid op tot de stopzetting van de bitcoin verkoop door haar overheid.

Ze pleit bij de regering om te stoppen met de overhaastige verkoop en juist bitcoin vast te houden als strategisch reservemiddel.

Bitcoin onder druk: waarom dalende inflatie de redding kan zijn

Bitcoin onder druk: waarom dalende inflatie de redding kan zijnBitcoin onder druk: waarom dalende inflatie de redding kan zijn

Geen bitcoin ETF data vandaag

We hebben vandaag geen nieuwe ETF-data. De Amerikanen vierden gisteren immers hun Onafhankelijkheidsdag en bleven de reguliere financiële markten gesloten, waaronder de beurzen waar de ETF’s op verhandeld worden.


Post Views: 774

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment