Eerste solana ETF op komst? Aanvraag is ingediend

Louise de Graaf


De Canadese vermogensbeheerder 3iQ heeft een juridisch document ingeleverd voor de aanvraag van een solana (SOL) exchange-traded product (ETP). De Ontario Securities Commission (OSC) zal zich over de zaak buigen. Mocht het beursfonds worden goedgekeurd, dan is het de eerste in zijn soort in Amerika.

Solana ETF of ETP?

Een ETP is een overkoepelende term die verschillende soorten beursgenoteerde beleggingsproducten omvat, waaronder exchange-traded funds (ETF’s). Een ETF is dus een specifiek type ETP en wordt verhandeld op een beurs zoals een aandeel.

Als het nieuwe solana fonds wordt goedgekeurd zal het worden verhandeld onder de ticker QSOL. Naast blootstelling aan de prijsbewegingen van SOL, biedt het fonds ook blootstelling aan de opbrengsten van staking die door het netwerk worden gegenereerd.

Toekomstvisie 3iQ

De aanvrager, 3iQ, heeft al een verleden in het aanbieden van crypto fondsen. Zo was het de eerste fondsbeheerders die een openbaar verhandeld bitcoin (BTC) fonds en een ethereum (ETH) fonds in Toronto lanceerde.

Waarschijnlijk zal het hier niet bij blijven en heeft de vermogensbeheerder aangeven dat het wil blijven pionieren in digitale activabeheer en in het aanbieden van nieuwe fondsen. Ze geven aan hoge normen aan te houden en alleen te willen samenwerking met eersteklas partners, voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Solana gebruikers getroffen door “sandwich bot”

In de afgelopen twee maanden heeft een zogenaamde “sandwich bot” aanzienlijke winsten behaald door transacties van Solana gebruikers te manipuleren. Deze bot, bekend als arsc, voert een MEV (Maximal Extractible Value) sandwich aanval uit, waarbij het transacties van slachtoffers insluit tussen twee van zijn eigen transacties. Hierdoor kan de bot de prijs manipuleren en profiteren van koersverschillen.

Volgens Ben Coverston van MRGN Research heeft arsc hiermee ongeveer $30 miljoen verdiend. De winsten zijn verdeeld over drie verschillende wallets, waarvan één naar schatting $20 miljoen aan SOL en andere cryptocurrencies bevat. Ondanks pogingen om hun activiteiten te verbergen, blijft de impact van deze aanvallen groot.

Anycoin Direct geeft 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment