Eerste elektrische truck voor Maat • TTM.nl

Louise de Graaf


Maat Transport uit Alblasserdam heeft haar eerste elektrische vrachtwagen voor duurzaam regionaal transport in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo Trucks FH Electric 4X2T, uitgerust met een 540kWh groot accupakket.

De nieuwe elektrische Volvo vrachtwagen is speciaal ontworpen voor efficiënt regionaal transport en wordt een sleutelcomponent in de logistieke operaties van Maat Een van de eerste toepassingen zal de pendeldienst naar GKN Aerospace zijn, waar de vrachtwagen een cruciale rol zal spelen in de leveringsketen van Fokker tussen Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht.

maat

Mijlpaal

“De introductie van deze elektrische vrachtwagen is een mijlpaal voor ons bedrijf en een grote stap voorwaarts in onze inzet voor duurzaamheid,” zegt Arjan Maat, algemeen directeur van Maat. “Met de Volvo FH Electric zijn we in staat om onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen, terwijl we onze klanten nog steeds de hoogwaardige service bieden die ze van ons gewend zijn.” Deze verandering heeft pook positieve invloed op het beeld dat regionaal speelt bij omwonende. Met deze nieuwe truck is er namelijk geen CO2-uitstoot en geluidsoverlast in omliggende woonwijken.

Deze ‘stille kracht’, wordt gevoed door een geavanceerde elektrische accu, die een nieuwe norm stelt voor duurzaamheid in het transportsegment. Bovendien wordt de vrachtwagen voorzien van een volle batterij via een laadpaal in samenwerking met Shell Recharge, wat verzekert dat het voertuig altijd klaar is voor de volgende rit.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment