Drie redenen waarom ethereum binnenkort weer sterk kan stijgen

Louise de Graaf


Ethereum (ETH) zit sinds het einde van mei in een dalende trend. De digitale munt leek op koers te staan om de $4.000 waardering te doorbreken, maar wordt op het moment van schrijven rond de $3.400 verhandelt.

Als we naar on-chain data kijken lijkt het erop dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Een drietal ontwikkelingen schetsen een positief beeld voor het smart contract platform.

‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’

‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’‘Ethereum beursfondsen kunnen op deze datum gelanceerd worden’

Drie redenen waarom ethereum kan stijgen

Ten eerste zien we dat het aantal ETH op centrale exchange is gedaald tot een vijfjarig dieptepunt van in totaal 16,7 miljoen aan ethereum. De ontwikkeling wijst erop dat investeerders de voorkeur geven om hun digitale munten in eigen beheer te houden. Dit betekent over het algemeen dat zei niet van plan zijn hun tokens te verkopen en juist een prijsstijging verwachten.

Ook zien we dat whales massaal aan het bijkopen zijn. Dit is mogelijk een tweede reden voor een sterke stijging van ethereum. Sinds 25 mei heeft een groep grootbezitters meer dan 700.000 ethereum gekocht, wat neerkomt op bijna $2,4 miljard. 

Over het algemeen wordt het gedrag van whales als belangrijk gezien omdat zij vaak beschikken over uitgebreide marktinzichten en hun aankopen doorgaans wijzen op vertrouwen in toekomstige prijsstijgingen.

Hoge open interest, en beursfondsen

Als laatste zien we een toename in ETH futures open interest (OI). De stijging in de open interest van ETH futures van $15,06 miljard op 14 juni naar ongeveer $16,15 miljard duidt op een significante toename in handelsactiviteit. 

Een hogere open interest geeft aan dat er meer vraag is naar “leverage” in de markt. Handelaren en investeerders gebruiken een hefboompositie om hun potentiële winsten te vergroten door posities te openen die groter zijn dan hun initiële investering. Deze toegenomen vraag wijst op vertrouwen in een opwaartse prijstrend.

Analisten wijzen op de recente goedkeuring van spot ethereum exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als een grote reden om bullish te zijn. Onder andere Michaël van de Poppe en Bloomberg analist Erich Balchunas verwachten dat de lancering van de ETF’s in juli een opwaartse trend zal ondersteunen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment