Dogecoin verdubbelt in één maand, maar Elon Musk verkoopt niet

Louise de Graaf


Dogecoin (DOGE), de bekende ‘meme coin’, stijgt de pan uit. In de afgelopen 30 dagen is de cryptomunt met maar liefst 112% gestegen. Elon Musk, groot liefhebber van dogecoin, verkoopt zijn munten echter nog niet.

Musk verkoopt Dogecoin niet

Op X, voormalig Twitter, gaat het bericht rond dat Elon Musk zijn dogecoin nog niet heeft verkocht. De tweet bestaat uit een juridisch document van Jared Birchall, de rechterhand van Elon Musk. 

In het document wordt beweerd dat de CEO van Tesla zijn dogecoin niet heeft verkocht. Er staat in Musk afstand doet van verschillende wallets die aan hem werden gelinkt. Er wordt vanuit gegaan dat Elon Musk veel dogecoin in bezit heeft, maar het precieze aantal is onbekend.

Dogecoin ook op X

Nu Dogecoin zo hard is gestegen is het de vraag wanneer Musk zijn investering gaat verkopen. Een van de redenen dat dogecoin zo hard is gestegen, is dat er geruchten rondgaan dat Musk dogecoin wil invoeren als betaalmiddel op X. Een nieuw opgericht account, genaamd XPayments, zou hier mee te maken hebben. Het heeft inmiddels meer dan 100 duizend volgers, maar nog geen enkele post.

Musk heeft gezegd dat het betalingssysteem halverwege 2024 gelanceerd gaat worden, maar het is nog onduidelijk of dogecoin hier een rol in gaat krijgen.

Dogecoin als meme

Dogecoin is ooit opgericht als een meme in 2013. Het is daarmee een van de oudste crypto’s en het staat bekend om zijn typerende hondenlogo. Ondanks dat het ooit als een meme is opgericht, is het toch een serieuze en volwassen cryptomunt geworden.

Dogecoin ging met name door het dak toen Elon Musk, destijds CEO van Tesla, eerst Dogecoin verklaarde tot zijn favoriete cryptomunt. Toen hij later zei dat Tesla dogecoin zou accepteren als betaalmiddel, stond de munt helemaal op ontploffen.

Dogecoin is van meme gegroeid naar een volwaardige crypto. Hoe hoog het plafond daadwerkelijk ligt weet niemand, maar Elon Musk gaat in ieder geval nog niet verkopen


Post Views: 262

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment