Dit moet gebeuren voor een nieuw altcoin seizoen in crypto

Louise de Graaf


De cryptomarkt is sinds oktober 2023 weer hard gegroeid, maar een zeer groot deel van die groei is naar bitcoin (BTC) gegaan. Veel altcoins hebben nog niet de groei ervaren die we gewend zijn, maar dat zou de komende maanden kunnen veranderen.

Een bekende analist voorziet namelijk dat een zogeheten ‘altcoin seizoen’ of ‘altseason’ om de hoek staat.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Dit moet gebeuren voor een nieuw altcoin seizoen

Rekt Capital, een bekende crypto-handelaar en -analist concludeert dat de koersen van veel altcoins aan het begin van deze zomer hun bodem zullen vinden. Daarna zou de bullmarkt verder kunnen gaan, zegt de analist.

Sinds de bitcoin halving van halverwege april consolideren de koersen van veel altcoins. Het lijkt regelmatig alsof de koersen door hun hoeven zullen zakken, maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Op X schrijft Rekt Capital dat zijn theorie nog steeds staat.

Voor zijn conclusie kijkt hij naar de marktwaarde van alle cryptocurrencies buiten de top 10. Deze coins hebben een veel kleinere marktwaarde, en zijn dus gevoeliger voor schommelingen op de markt.

Rekt Capital kijkt hiervoor naar een supportlijn rond de 250 miljard dollar voor de totale marktkapitalisatie van de altcoins. Deze grens houdt nog altijd stand en de analist verwacht daarom dat de marktwaarde voor alle altcoins in een goede positie zit om naar de 425 miljoen dollar te stijgen. Dat is in de buurt van de piek van de bullmarkt van eind 2021.

Ook twee andere analisten op Twitter voorspellen een vergelijkbaar vooruitzicht. Titan of Crypto verwacht een nieuwe rally in crypto als de totale marktkapitalisatie de exponential moving average (EMA) van 20 weken succesvol test en stochastic relative strength index (RSI) een bullish kruising maakt.

Analist Yoddha denkt dat de dominatie van bitcoin eerst zal stijgen tot boven 55% (en misschien piekt rond 57%), voordat deze daalt. Zodra de daling van deze dominantie begint, kan een altseizoen beginnen.

Deze crypto zijn al hard gestegen

De afwezigheid van een ‘officiële’ bullmarkt voor altcoins betekent niet dat sommige altcoins niet al hard kunnen stijgen.

Er zijn de afgelopen tijd al verschillende tokens geweest die hard zijn gestegen, zoals toncoin (TON), verbonden aan Telegram. Ook niet te vergeten zijn de memecoins die dit jaar weer in trek zijn.

Deze altcoins zijn weliswaar extreem speculatief, maar toch hebben ze dit jaar al een echte hype veroorzaakt. Momenteel zien de memecoins weer een nieuwe explosie door GameStop, net als in 2021.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment