dit is wat ons te wachten staat

Louise de Graaf


Tijdens de Dutch Blockchain Days 2024 werd een duidelijk beeld geschetst van de immense potentie van blockchain en Web3-technologieën. In het bruisende Theater de Meervaart in Amsterdam kwamen afgelopen woensdag meer dan 50 sprekers en 500 enthousiastelingen samen om de nieuwste trends en ontwikkelingen te bespreken. Deze technologieën, nog vaak afgedaan als een voorbijgaande hype, leggen de fundamenten voor een nieuwe digitale samenleving. En dat werd deze week maar nog eens duidelijk gemaakt.

De dag werd gekenmerkt door een diepgaande exploratie van hoe organisaties blockchain en Web3 in hun bedrijfsactiviteiten integreren. De diversiteit aan onderwerpen, variërend van tokenization tot Real World Assets (RWA) en Artificial Intelligence (AI), gaf een holistisch beeld van de mogelijkheden en uitdagingen van deze technologieën.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Innovatie door tokenization en Real World Assets

Tokenization is het proces waarbij fysieke en digitale assets worden omgezet in digitale tokens op een blockchain. Dit was een veelbesproken onderwerp op beurs in Amsterdam. Deze innovatie stelt bedrijven in staat om eigendomsrechten, activa en zelfs stemrechten te digitaliseren en te verhandelen. Dit opent de deur naar nieuwe financieringsmogelijkheden en markten, waarbij activa sneller, goedkoper en transparanter kunnen worden verhandeld.

Real World Assets (RWA) brengen de fysieke wereld naar de blockchain. Door fysieke objecten, zoals vastgoed of kunst, te koppelen aan digitale tokens, kunnen bedrijven efficiënter en veiliger transacties uitvoeren. Dit verlaagt niet alleen de kosten maar verhoogt ook de toegankelijkheid en liquiditeit van deze markten. Iets waar veel bedrijven druk mee bezig zijn.

Zo ook David Palmer, oprichter van het Digital Asset Broker-platform van Vodafone. Hij ziet tokenization als de next big thing in de Web3-omgeving:

“Tokenization brengt liquiditeit naar grote bedrijven. Het zal een keerpunt zijn om Web3 en blockchain in de mainstream van de financiële wereld te krijgen.”

De rol van Kunstmatige Intelligentie in Web3

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt ook een cruciale rol in het maximaliseren van de voordelen van blockchain. Door AI te integreren met blockchain-technologie kunnen bedrijven data-analyse, voorspellende modellen en automatisering verbeteren. Dit leidt tot geoptimaliseerde smart contracts, betere klantinteracties en efficiëntere operationele processen.

De symbiose tussen AI en blockchain creëert een ecosysteem waarin data veilig en intelligent wordt gebruikt. En dat is waar bedrijven tegenwoordig alles aan doen, zo bleek ook op bijeenkomst van woensdag.

Jaap Harmsma, CEO van Carbify, gaf vanaf de mainstage aan dat AI banen gaat overnemen. Zelfs banen waarvan wij denken dat nog altijd menselijke kracht nodig voor is.

“Ik denk dat de blockchain het werk van een notaris volledig gaat overnemen.”

Wat duidelijk naar voren kwam, is dat blockchain en Web3 niet langer louter experimentele technologieën zijn. Ze vormen de ruggengraat van de toekomstige digitale infrastructuur. Bedrijven die deze technologieën omarmen, positioneren zichzelf als pioniers in de digitale wereld van de toekomst.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment