Deze bitcoin handelsstrategie blijkt succesvoller dan vasthouden

Louise de Graaf


Een investeerder heeft een zeer merkwaardige beleggingsstrategie uitgelicht die momenteel rond gaat in de crypto-wereld.

De belegger, bekend onder zijn bijnaam Skogsraw, deelde op het sociale mediaplatform Reddit interessante bevindingen omtrent het investeren met verschillende dollar-cost averaging (DCA) strategieën.

Hij onderzocht dan vooral de impact wanneer men alleen verkoopt tijdens perioden van “extreme hebzucht.”


Optimisme rond ‘Bitcoin halving effect’ getemperd door Coinbase

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Drie DCA strategieën voor bitcoin

DCA is een strategie waarbij je regelmatig een vast bedrag investeert ongeacht de prijs. Hierdoor koop je meer van het activum als de prijs laag is en minder als de prijs hoog is, wat kan helpen om het risico van marktschommelingen op de lange termijn te verminderen.

De belegger vergeleek drie handelsstrategieën. De ‘benchmark’ strategie omvatte het wekelijkse investeren van $100 in bitcoin (BTC) tussen 17 maart 2018 en 9 september 2023. De investeringen resulteerden in een rendement van 124,8%.

De tweede strategie was een getrapt DCA-plan. Dit is een strategie waarbij met verschillende bedragen wordt belegd, afhankelijk van het marktsentiment (extreme angst tot extreme hebzucht). Dit sentiment wordt gemeten door de Crypto Fear & Greed Index.

De derde strategie was vergelijkbaar met de tweede, maar verkocht 5% van de verzamelde bitcoin tijdens extreme hebzucht fasen. Uit het onderzoek bleek dat deze aanpak de meest winstgevende strategie was, met een rendement op investering (ROI) van 184,2%.

Verkopen tijdens extreme hebzucht loont

De uitgevoerde analyse toonde aan dat het verkopen tijdens perioden van extreme hebzucht leidde tot een significant hoger ROI.

Op het moment staat de Crypto Fear & Greed index op een waarde van 74. Dit betekent dat de markt zich in een fase van hebzucht begeeft. Vorige week bevond de markt met een waarde van 79 zich nog op een niveau van extreme hebzucht, maar daarna maakten de koersen een correctie.


Bitcoin omarmt door grote financieel adviseur, ‘het gaat los’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Pensioenfondsen stappen in crypto

Terwijl de hebzucht toeneemt, zien we ook steeds grotere bedrijven die hun blik werpen op bitcoin. Zo ook het Government Pension Investment Fund (GPIF) van Japan.

Het is ’s werelds grootste pensioenfonds met een beheerd vermogen van circa 225 biljoen yen (€1,37 biljoen)

Het pensioenfonds is momenteel bezig met een verkennend onderzoek naar de potentie van investeringen in illiquide activa, waaronder BTC. Deze stap markeert een aanzienlijke verschuiving in de beleggingsstrategie van het fonds, dat traditioneel focuste op binnen- en buitenlandse obligaties, aandelen, vastgoed, en private equity.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment