Den Hartogh neemt H&S Group over • TTM.nl

Louise de Graaf


Koninklijke Den Hartogh Logistics, gespecialiseerd in wereldwijd transport voor de chemische, gas- en voedingsmiddelenindustrie, breidt haar portfolio uit door de overname van H&S Group, actief in het transport van vloeibare voedingsmiddelen in Europa. Ubbo Hempenius, eigenaar van H&S Group, en Pieter den Hartogh, Group Managing Director van Royal Den Hartogh Logistics, tekenden afgelopen vrijdag een overeenkomst waarbij Den Hartogh alle aandelen in H&S Group verwierf.

H&S wordt de vijfde business unit van Den Hartogh, naast de business units Liquid, Gas, Global en Dry Bulk. De overname omvat alle bedrijfsonderdelen en joint ventures van H&S Group, met uitzondering van het bedrijfsonderdeel Cleaning & Filling in Barneveld (NL). Door zijn dienstenaanbod uit te breiden, versterkt Den Hartogh zijn wereldwijde marktpositie als toonaangevende logistieke dienstverlener. De transactie is onderhevig aan goedkeuring door de regelgevende instanties.

Ubbo Hempenius (rechts), eigenaar van H&S Group, en Pieter den Hartogh, Group Managing Director van Royal Den Hartogh Logistics,
bekrachtigden de overname op 15 maart jl.

Ubbo Hempenius: “De overname van H&S Group door Den Hartogh is een uitstekende gelegenheid om onze krachten te bundelen en volledig te benutten, onze slimme logistieke oplossingen uit te breiden en ons bereik verder te vergroten. Ik ben ervan overtuigd, net als onze CEO Stefan Heintjes en onze Raad van Advies, dat dit de juiste stap voorwaarts is voor H&S. Het verzekert de continuïteit en onafhankelijkheid van ons bedrijf. We creëren een duurzame toekomst voor onze teams, die samenwerken om nieuwe standaarden te zetten in de wereld van logistiek. Bovenal zorgt het ervoor dat onze klanten optimaal profiteren van een uniek en uitgebreid wereldwijd servicepakket.”

Pieter den Hartogh: “Uitbreiden naar een vijfde business unit voor vloeibare levensmiddelen is een strategische keuze en bovendien is het ongelooflijk trots om dit te kunnen doen in samenwerking met H&S, een familiebedrijf met zoveel raakvlakken op het gebied van geschiedenis, waarden en ambitie. We voegen niet alleen onze activiteiten samen; we combineren onze verhalen, onze dromen en onze mensen. Het H&S team, met hun expertise, enorme kennis, ervaring en ambitie, is een waardevolle en welkome aanvulling op de Den Hartogh familie.”

De twee internationaal opererende Nederlandse familiebedrijven zijn beide toonaangevende logistieke dienstverleners met een rijke historie. Ze hebben veiligheid hoog in het vaandel staan en delen waarden als transparantie, persoonlijke ontwikkeling en respect. De geschiedenis tussen de twee bedrijven gaat ver terug; er lopen al samenwerkingsprojecten sinds 2001.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment