De Bruyn rijdt emissievrij voor Aquaminerals • TTM.nl

Louise de GraafDe Bruyn Transport uit Oudewater gaat op pilotbasis rijden voor Aquaminerals. De elektrische Volvo’s worden ingezet bij alle stakeholders van Aquaminerals, maar als eerste bij Dunea. Vanaf februari is gestart met het inzetten van de elektrische vrachtwagens voor het afvoeren van slib.

Hierbij zal goed gekeken worden naar alle voor- en nadelen van de inzet van emissievrij transport. Op deze manier wil AquaMinerals obstakels in het heden en de toekomst kunnen monitoren alvorens zij volledig overgaat op zero emissie transport.

Volgens Aquaminerals is de stap naar elektrische vrachtwagens is meer dan een technologische verandering; het is een stap naar een duurzamere en gezondere wereld. Met elke elektrische vrachtwagen die de weg op gaat, rijden we een stukje verder weg van vervuiling en lawaai, en dichter naar een groenere toekomst, zo filosofeert het bedrijf. De Bruyn Transport rijdt al langer met elektrische trucks.

AquaMinerals (voorheen Reststoffenunie) is in 1995 opgericht als Shared Service Centre door de Nederlandse drinkwaterproductiebedrijven. Het belangrijkste doel van AquaMinerals is het behalen van schaalvoordelen bij het vermarkten van restproducten uit de productieprocessen van drinkwater. AquaMinerals spant zich in om nieuwe toepassingen te vinden voor haar belangrijkste producten, ijzerhydroxide en calciumcarbonaat.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment