Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’

Louise de Graaf


In de crypto-wereld heerst er grote verdeeldheid als het gaat om memecoins. Sommigen zijn er dol op terwijl anderen ze het liefst zo snel mogelijk uit de markt zien verdwijnen. Veel mensen uit het eerste kamp hebben hun steun te danken aan een financiële gelukstreffer. Een typisch voorbeeld hiervan is crypto-enthousiast Glauber Contessoto, die topondernemer Elon Musk voor eeuwig dankbaar is.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Miljonair dankzij vroege dogecoin-zet

Memecoins zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het cryptolandschap. Om de een of andere reden springen crypto-investeerders maar al te graag op deze veelal nutteloze altcoins. Binnen de top 100 cryptomunten zijn maar liefst 7 memecoins te vinden, die stuk voor stuk een marktkapitalisatie van boven de $1 miljard hebben.

Het is allemaal ooit begonnen met Dogecoin (DOGE), de allereerste memecoin op de markt. De in 2013 gelanceerde hondenmunt steeg in 2021 met duizenden procenten waarmee het zichzelf tot een van de grootste cryptomunten van de sector bekroonde. Inmiddels hebben verschillende andere memecoins ook de top van de cryptomarkt betreden – waaronder shiba inu (SHIB), pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF).

Dogecoin is echter nog altijd de meest waardevolle memecoin, met een indrukwekkende marktkapitalisatie van meer dan $18 miljard. De vorige bullmarkt heeft dogecoin zichzelf op de kaart gezet met een spectaculaire opmars, deels gedreven door miljardair Elon Musk.

Vroege investeerders zijn de CEO van Tesla en SpaceX dan ook enorm dankbaar, aangezien velen dankzij hem tot miljonair zijn omgetoverd. Contessoto is er hier een van, en werd zelfs door de tweets van Musk geïnspireerd om überhaupt in te stappen. Hij was er in 2020 al enorm vroeg bij, toen dogecoin nog rond de $0,0020 waard was.

Het leek alsof hij ofwel een kristallen bol had of totaal geen angst kende, aangezien hij maar liefst $250.000 in de memecoin stak. Zijn kapitaal kwam uit spaargeld, verkochte aandelen en geleend geld via Robinhood.

Bijna drie maanden later was de enorme investering van Contessoto al meerdere keren over de kop gegaan waardoor zijn droom als crypto-miljonair werkelijkheid was geworden. Zijn succesverhaal werd als een lopend vuurtje door de cryptogemeenschap verspreid, wat hem tevens de nodige bekendheid opleverde.

Crypto-investeerders opgelet

Binnen de cryptosector zijn er talloze van dit soort succesverhalen, die nieuwe investeerders verleidt om de industrie binnen te stappen. Wat vaak ontbreekt in deze verhalen is de realiteit achter de weerzinwekkende rendementen van duizenden procenten.

Veel van deze winsten worden nooit gerealiseerd omdat investeerders te hebzuchtig zijn en hun ‘winst’ snel in rook zien opgaan. Het is niet ongewoon dat grote delen van deze rendementen verloren gaan door verkeerde timing of de volatiliteit van de markt. Bovendien komen veel mensen diep in het rood te staan met hun investeringen, waar je nooit iets over leest.

Het is noodzakelijk om de risico’s van crypto-investeringen voor ogen te houden. Het valt niet te ontkennen dat er veel rendement te behalen valt op de cryptomarkt. Echter gaat dit automatisch hand in hand met een hoger risicogehalte. Memecoins spannen wat dat betreft de kroon, en dus is het belangrijk om voorzichtig te zijn.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment