Cryptomarkt onder druk door megaverkoop van overheden

Louise de Graaf


Overheden van over de hele wereld zijn steeds meer bezig met cryptocurrencies en blockchains. Dat komt voor een deel omdat criminelen er gebruik van maken, waardoor overheden geconfisqueerde coins in bezit hebben. De Duitse en Amerikaanse overheden lijken nu een deel van hun ingenomen crypto te willen verkopen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Overheden versturen BTC en ETH

Volgens gegevens van Arkham Intelligence heeft de Duitse overheid de afgelopen twee weken zo’n 2.700 BTC verstuurd naar de exchanges Bitstamp, Coinbase en Kraken. Het grootste gedeelte hiervan werd op 19 juni verstuurd, toen ging het in totaal om 1.500 BTC. Deze maandagochtend kwam hier zo’n 400 BTC bij.

Waar de coins van afkomstig zijn is een groot raadsel. In ieder geval ligt het voor de hand dat de overheid het doel heeft om ze te verkopen; ze zijn immers verstuurd naar handelsplatformen. Toch vormen de nieuwe transacties maar een klein deel van de coins die de overheid in bezit heeft.

Volgens BitcoinTreasuries heeft de Duitse overheid in totaal 46.359 BTC. De transacties zijn bij elkaar op dit moment bijna 170 miljoen dollar waard. Ook heeft de Amerikaanse overheid op maandagochtend zo’n 3.400 ethereum (ETH) verstuurd. Dat is op het moment van schrijven zo’n 11,8 miljoen dollar waard.

Dit geld was afkomstig van de terechtstelling van de oprichters van HashFlare, een frauduleus cloudminingbedrijf voor bitcoin (BTC). De overheid van de VS bezit maar liefst 213.246 BTC, veel meer dan de Duitse overheid. Toch was bij de transactie van vanmorgen geen bitcoin betrokken. De transacties van de twee overheden zijn bij elkaar ruim 180 miljoen dollar waard, alhoewel het niet duidelijk is of en voor welke prijs de coins zijn verkocht.

Bitcoin markt onzeker door blijvend hoge rentes

Het waren niet de enige grote transacties van de afgelopen tijd. Bitcoin miners hebben bijvoorbeeld ook veel verkocht, afgaande op on-chain data. Verder hebben langetermijninvesteerders netto gezien verkocht, wat doorgaans niet goed is voor de bitcoin koers.

De onzekerheid bij handelaren lijkt te komen doordat de Amerikaanse centrale bank aankondigde in 2024 minder renteverlagingen door te gaan voeren dan verwacht. Renteverlagingen zijn gunstig voor financiële markten, doordat het de economie stimuleert.


Post Views: 1.017

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment