Cryptobeurs Binance ontvangt nog een miljoenenboete

Louise de Graaf


Binance is de afgelopen tijd veelal negatief in het nieuws. Het heeft te maken met heel wat juridische problemen waarin de exchange verkeert. Het heeft nu ook bonje met India dat onlangs een boete oplegde van 188,2 miljoen roepies, wat uitkomt op ongeveer $2,25 miljoen.

Trump kan van Biden winnen door crypto, zegt bekende miljardair

Trump kan van Biden winnen door crypto, zegt bekende miljardairTrump kan van Biden winnen door crypto, zegt bekende miljardair

Binance opnieuw in de problemen

De boete wordt verstrekt vanuit de Financial Intelligence Unit (FIU) van India en heeft te maken met meerdere overtredingen van de de Prevention of Money Laundering Act (PMLA).

Het onderzoek van de FIU bracht aan het licht dat Binance niet voldeed aan zijn verplichtingen om witwassen te voorkomen bij zijn diensten aan Indiase klanten. Indiase autoriteiten hebben in januari 2024 aan Binance, evenals andere crypto exchanges, een verbod opgelegd om in India te opereren vanwege illegale activiteiten.

De verplichtingen houden in in dat Binance, als Virtual Digital Asset Service Provider, transactierecords moeten bijhouden en rapporteren en sterke maatregelen moeten nemen om fraude te voorkomen.

Voorlopig lijkt de boete geen verdere gevolgen te hebben voor de exchange. In mei werd Binance namelijk samen met KuCoin voorwaardelijk goedgekeurd door de FIU, onder de voorwaarde dat ze een boete betalen na een hoorzitting met de FIU.

Canadese boete van $4,4 miljoen

De crypto exchange heeft ook te maken met een andere boete in Canada. Binance heeft daartegen echter wel beroep aangetekend. Het gaat om een boete van $4,4 miljoen, opgelegd door het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC) in mei.

De boete werd opgelegd met deels vergelijkbare beschuldigingen als in India vermeende. Het zou in Canada gaan om de overtredingen van anti-witwas- en terrorismefinancieringsregels, waaronder het niet registreren als buitenlandse geldservice en het niet rapporteren van digitale transacties boven $10.000.

In mei 2023 kondigde Binance aan de Canadese markt te verlaten vanwege de regelgeving. Ondanks deze plannen kan Binance nog steeds handhavingsacties van lokale regelgevers tegemoet zien. Het beroep van Binance benadrukt dat het bedrijf zijn diensten niet specifiek op Canadese inwoners richtte.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment