Cryptobeleggers zien kansen – ‘politieke memecoins’ extreem volatiel

Louise de Graaf


De crypto markt staat opvallend genoeg op scherp door de naderende Amerikaanse presidentsdebatten. Crypto experts voorspellen dat ‘politieke memecoins’ de komende zeven dagen of langer namelijk extreem volatiel zullen blijven. Deze coins, zoals Super Trump (STRUMP) en Maga (TRUMP), zijn razendpopulair geworden in aanloop naar de verkiezingen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Volatiliteit van ‘PolitiFi’ tokens

In de afgelopen maanden zijn verschillende politieke memecoins gelanceerd, waaronder de Super Trump (STRUMP) en Maga (TRUMP), de BNB Smart Chain-gebaseerde Maga Hat (MAGA), en de Solana-gebaseerde Jeo Boden (BODEN) en Doland Tremp (TREMP). Deze coins hebben marktkapitalisaties en volumes bereikt die in de miljoenen dollars lopen. Volgens gegevens van Coingecko heeft de categorie PolitiFi tokens een gezamenlijke marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard.

Het aankomende presidentiële debat tussen Joe Biden en Donald Trump, dat op 27 juni live wordt uitgezonden, zal waarschijnlijk beleidsvoorstellen onthullen die de crypto markt kunnen beïnvloeden. Analisten van Bitfinex verwachten dat discussies over algemene vermogenswinstbelasting en crypto belastingbeleid de gemeenschap zullen interesseren en mogelijk de markt zullen beïnvloeden.

 “Er zou aanzienlijke beweging kunnen zijn voor PolitiFi tokens tijdens en na het debat, afhankelijk van de prestaties van de kandidaten, aangezien deze tokens zelf speculatieve activa zijn geworden in termen van de verkiezingsresultaten,” aldus de analisten tegen IntoTheBlock.

Steun van de crypto gemeenschap voor Trump

Momenteel ondergaat de crypto markt een terugval, met vooraanstaande crypto zoals BTC en ETH die het behoorlijk zwaar hebben. Evenzo hebben PolitiFi tokens zoals TRUMP, MAGA, TREMP en BODEN de afgelopen week dubbele cijfers aan verliezen geboekt. Geruchten over een officiële DJT token op het Solana (SOL) netwerk hebben de daling in Trump-gerelateerde tokens verder aangewakkerd.

Met de aankomende debatten en de aanhoudende discussies over crypto regelgeving, blijft de markt gespannen. Beleggers in PolitiFi tokens doen er goed aan de ontwikkelingen op de voet te volgen. De discussies tijdens het debat kunnen niet alleen de koers van deze tokens beïnvloeden, maar ook bredere implicaties hebben voor de gehele crypto markt.

Het is niet gek om te verwachten dat de populaire politieke memecoins nog een tijdje behoorlijk populair zullen zijn. Zeker nu de verkiezingen in de VS steeds dichterbij komen en het campagnevoeren in een hogere versnelling gaat.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment