Crypto scammer steelt $2.6 miljoen van nietsvermoedende slachtoffers 

Louise de Graaf


Een oplichter die zich voordeed als een bekende crypto-influencer genaamd Ansem heeft op zijn minst 2.6 miljoen dollar aan solana (SOL) tokens buitgemaakt. De slachtoffers werd een nieuwe token beloofd uit een niet bestaande presale genaamd “BULL” op het platform X.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoin hype zorgt voor onvoorzichtigheid

Onder invloed van flinke stijgingen van meme-coins de afgelopen weken lopen de gemoederen hoog op in de crypto wereld. Scammers draaien overuren en maken rijkelijk gebruik van het positief gestemde risk-on klimaat van investeerders. Een enkele investeerder verloor zelfs $1.2 miljoen dollar in één transactie in deze scam.

De slachtoffers zijn in de val gelokt door valse posts op het platform X, geplaatst door de oplichter onder berichten van de bekende influencer met dezelfde naam, waar een aantal investeerders zijn ingetrapt. De oplichter maakte de nietsvermoedende slachtoffers warm voor een niet bestaande token en presale en stuurde een adres waar de inleg naartoe gestuurd kon worden.

Crypto investeerders zijn gewaarschuwd

ZachXBT heeft de oplichting openbaar gemaakt op zijn Twitter pagina, meerdere slachtoffers hebben zich persoonlijk bij hem gemeld, waaronder degene die voor $1.2 miljoen dollar aan solana tokens heeft opgestuurd. Hij meldt dat zelfs na zijn post op X er minimaal nogmaals $500.000 is buitgemaakt door dezelfde oplichter en scam. Deze werkwijze komt steeds vaker voor en blijkt keer op keer succesvol te zijn voor oplichters

Dagelijks veel slachtoffers van crypto scams

Volgens Scam Sniffer zijn er alleen al in Februari ongeveer 57.000 investeerders prooi geworden van dergelijke scams, die samen voor $47 miljoen het schip zijn ingegaan. De meeste scams zijn de zogenaamde phishing aanvallen op social media die de slachtoffers treffen. De oplichters worden steeds verfijnder en maken gebruik van ogenschijnlijk geverifieerde accounts om zo het slachtoffer te misleiden.


Post Views: 73

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment