Crypto radar: Bitcoin klimt weer op

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is vandaag weer begonnen aan een mooie stijging. Maar tijd om de vlag uit te hangen is het wellicht nog niet. Er is nog veel werk aan de winkel om uit de downtrend op de langere termijn uit te breken en een verdere daling is niet uitgesloten. De markt kleurt in ieder geval een netto groene kleur.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 1,8% gestegen tot $2,42 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €58.154 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 2,36%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $62.800.

De hardste stijgers, waaronder PEPE

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

  • Pepe (PEPE) is met 10,5% gestegen tot 0,0000009715
  • Dogecoin (DOGE) is met 7% gestegen tot $0,152
  • Shiba Inu (SHIB) is met 6,8% gestegen tot $0,000024
  • Dogwifhat (WIF) is met 4,5% gestegen tot $3,10
  • NEAR Protocol (NEAR) is met 4,2% gestegen tot $7,26

Opmerkelijk zijn uiteraard de memecoins in deze lijst. 4 van de 5 hardste stijgers zijn populaire memecoins. Hoewel deze tokens de laatste weken een moeilijke periode achter de rug hebben, zijn het vandaag allemaal erg nette stijgingen. Vooral PEPE steekt eruit met een stijging in de dubbele cijfers.

De hardste dalers, waaronder FET

Wat betreft dalers valt het vandaag mee. Er zijn niet echt grote uitschieters te zien. Dit zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur:

  • Kaspa (KAS) is met 4,4% gedaald tot $0,177
  • Fetch.AI (FET) is met 3,3% gedaald tot $2,13
  • Immutable (IMX) is met 3,3% gedaald tot $2,15

Alledrie zijn dit niet echt forse dalingen, wat laat zien dat het sentiment op de markt vandaag goed is. In totaal zijn er ook veel meer altcoins uit de top 50 die stijgen, dan dalen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de memecoin-hype die vandaag terug van weggeweest lijkt. Voor Shiba Inu lijkt dat te zijn begonnen met goed nieuws over een nieuwe samenwerking. Betaalplatform CoinGate heeft SHIB namelijk als betaalmethode aan het platform toegevoegd. SHIB-holder kunnen op die manier nu allerlei producten en diensten kopen met hun tokens.

De koers van SHIB steeg vrijwel direct hard, maar ook andere memecoins stegen gedurende de dag fors.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment