Crypto oplichters hacken account op YouTube van groot nieuwskanaal

Louise de Graaf


Het is een aantal crypto oplichters gelukt om het YouTubekanaal van de Australische omroep 7News te hacken. De oplichters hadden toegang tot het gehele account, waardoor er ook meerdere livestreams aangezet werden. Wat waren de crypto oplichters precies van plan?


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Deep fake

Aangezien de crypto oplichters toegang hadden tot het gehele account deden ze al snel een naamsverandering. 7News werd omgedoopt tot autofabrikant Tesla. Daarna begonnen ze met meerdere livestreams met daarin een deep fake-video van de CEO van Tesla, Elon Musk. Op dat moment klonk dat nog vrij onschuldig, maar dat veranderde snel.

Er werd een QR-code weergegeven in de video’s, waarin Elon Musk zei dat hij cryptovaluta weggaf. Met behulp van kunstmatige intelligentie leek de video echt en besteedden ze veel aandacht aan de oplichting. Scan de code, lever één bitcoin (BTC) in en krijg er twee terug.

Een deep fake Elon Musk op het gekaapte YouTube-kanaal van 7News. Bron: YouTube

Meer dan 100.000 views

De livestreams leverden veel views op en er keken op een gegeven moment meer dan 150.000 mensen. Daarbij is er ook een grote kans dat er bots meekeken. Dit doen oplichters vaak om zo nog geloofwaardiger over te komen.

Het is niet bekend of er ook mensen opgelicht zijn. Het verhaal dat je bitcoin verdubbelt wordt is natuurlijk één grote scam. Je levert je eigen bitcoin in en krijgt daarna nooit meer wat te horen of te zien van je bitcoin. 


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

7News reageert

Tijdens de hack werden alle links naar 7News verbroken, maar bleeft het verificatievinkje staan. Een verificatielink wordt gebruikt om de identiteit, in dit geval van het nieuwskanaal, te bevestigen. Hierdoor kunnen mensen ook eerder het zien als geloofwaardig, omdat het lijkt te komen van een betrouwbare bron.

7News reageerde op het incident en onderzoekt met YouTube de situatie. Ze hopen het zo snel mogelijk op te lossen, aldus een woordvoerder van het nieuwskanaal.

Elon Musk is een populair figuur als het gaat om nep-video’s en er wordt vaker in het Bitcoin nieuws erover geschreven. Crypto oplichters zien zijn bekendheid en de positieve blik die hij heeft over crypto als een groot voordeel om eerder overstag te gaan. Wees alleen gewaarschuwd, als iets te mooi is om waar te zijn, is het vaak een scam of oplichting.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment