Crypto bloeit: Miljoenen voor Ethereum NFT’s

Louise de Graaf


Het zijn mooie tijden voor crypto-fanaten. De bullmarkt lijkt, eerder dan ooit, officieel te zijn begonnen. Bitcoin (BTC) heeft namelijk, al voor de nieuwe halving, zijn oude prijsrecord van 2021 ruimschoots overschreden. Non-fungible tokens (NFT’s) lijken nu ook te ontwaken uit zijn jarenlange winterslaap. Cryptopunks zijn de afgelopen tijd zelfs voor recordbedragen van eigenaar verwisseld.

Niet alleen CryptoPunks zijn weer onder de radar terechtgekomen. Ook de NFT’s van PostNL worden weer populairder. In oktober vorig jaar werden de ‘NL Crypto Stamp 2’ evenals de ‘NL Crypto Stamp Safes’ in het leven geroepen, en deze zijn nog steeds te verkrijgen.

Tientallen miljoenen voor CryptoPunks

Je hebt vast weleens van de CryptoPunks NFT-collectie gehoord. Het is een in 2017 gelanceerde verzameling van unieke 24×24 pixel kunstwerken op de Ethereum (ETH) blockchain. De collectie staat bekend als een van de paradeplaatjes van de gigantische NFT bullmarkt van 2021.

Sinds de gloriedagen van 2021 hebben NFT’s het behoorlijk zwaar. Nu de cryptomarkt weer flink is opgekrabbeld, lijken investeerders langzaam maar zeker ook weer terug te keren naar de NFT-markt. Net zoals gedurende de bullmarkt van 2021 worden er namelijk weer gigantische bedragen neergelegd voor Cryptopunks.

Op 4 maart wisselde Punk 3100 van eigenaar voor maar liefst $16,03 miljoen dollar. Iets meer dan 2 weken later werd bovendien Punk 7804 voor een vermogen van $16,420 miljoen aan ETH verkocht. Laatstgenoemde markeert de op één na grootste verkoop in de gehele geschiedenis van de collectie.

PostNL NFT steeds populairder

Ook de interesse naar de unieke hybride NFT’s van PostNL genieten weer van een groeiende interesse. In 2022 stapte het bedrijf de mysterieuze wereld van NFT’s in met de lancering van zijn NL crypto stamp, een samensmelting van de fysieke en digitale wereld.

Na een daverend succes werd afgelopen oktober een vervolg op de eerder uitverkochte collectie uitgebracht, en ook deze wordt nu weer populairder.

Voor slechts €9,80, hetzelfde tarief als een normale postzegel voor aangetekende post, krijg je zowel een fysieke als een digitale op de blockchain uitgegeven postzegel.

In oktober werd tevens de ‘crypto stamp safe’ uitgebracht, een soort cryptozegelkluis die gecombineerd kan worden met de NFT van een andere cryptozegel. De regenboogvariant, met een beperkte oplage van slechts 250 stuks, was al na enkele minuten volledig uitverkocht.

De andere twee varianten, de fopspeen en de fles, evenals de reguliere crypto stamp 2 zijn daarentegen nog wel te kopen, simpelweg via iDEAL. De revolutionaire verzamelitems, die tevens een leuk zakcentje op kunnen leveren, zijn beschikbaar op de officiële website van PostNL voor slechts €9,80.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment