Coinbase ondersteunt ‘AI-supercrypto’ fusie niet: verplaats je tokens

Louise de Graaf


Het duurde wat langer dan verwacht, maar aankomende juli is het zover; dan fuseren drie grote cryptocurrencies en hun blockchains voor artificial intelligence (AI) met elkaar tot één grote munt en één groot bijbehorend netwerk. Omdat de drie cryptocurrencies op verschillende crypto exchanges verhandeld worden, is de fusie een ingewikkeld proces. Coinbase heeft aangekondigd de fusie grotendeels niet te ondersteunen.

Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansenAltcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

Coinbase gaat door met handel in coins van AI-fusie

De drie tokens die zullen fuseren zijn Fetch.AI (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN). Na de fusie heet het gezamenlijke netwerk ‘Artificial Superintelligence Alliance’ en de bijbehorende token zal de naam ‘ASI’ dragen. Cryptobeurzen die de tokens aanbieden moeten zich hierdoor voorbereiden op de grote verandering.

Op sociale mediaplatform X schrijft Coinbase Assets dat het de fusie niet op het handelsplatform zal ondersteunen. Waarom het hiervoor kiest is niet duidelijk. In ieder geval raadt het bedrijf aan om de tokens te verplaatsen naar ‘self-custodial wallets’. De cryptobeurs heeft met Coinbase Wallet zijn eigen self-custodial wallet, en die zal de fusie kennelijk wél ondersteunen.

Ook wordt op andere handelsplatformen de handel in FET, AGIX en OCEAN vlak voor de overstap worden stopgezet. Op Coinbase zal dit niet het geval zijn, in plaats daarvan zal de handel doorgezet worden totdat Coinbase een nieuwe aankondiging doet. Na de fusie kunnen gebruikers hun tokens via hun eigen wallet omzetten in ASI, vermoedelijk tegen de eerder aangekondigde omzettingsverhoudingen.

Eerste crypto fusie uitgesteld

Eigenlijk zou de fusie al halverwege juni hebben plaatsgevonden, maar op het laatste moment kozen de netwerken ervoor om het grote moment uit te stellen. De nieuwe datum is 15 juli.

Het lijkt erop dat het de allereerste fusie in de crypto-industrie is – in ieder geval wel de eerste fusie van drie bekende altcoins. Volgens analisten is de ASI-fusie het startschot voor nog veel meer projecten. Er zijn namelijk veel netwerken met bijbehorende cryptocurrencies die heel erg op elkaar lijken. Daarom zouden nog veel meer fusies in het verschiet kunnen liggen.

Tegelijkertijd gaat ook regelmatig het nieuws dat alles wat draait om AI op het moment in een bubbel zit. Het is dus ook mogelijk dat de eventuele bubbel eerst leegloopt, voordat we verdere groei zullen zien.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment