Coinbase’ Base crypto netwerk behaalt indrukwekkende miljardenmijlpaal

Louise de Graaf


De Amerikaanse crypto exchange Coinbase lanceerde in augustus vorig jaar zijn eigen schalingsnetwerk bovenop Ethereum (ETH). De layer-2 blockchain is in rap tempo uitgegroeid tot een krachtpatser binnen het Ethereum ecosysteem, dat steeds meer gebruikers en liquiditeit wegsnoept van de concurrentie.

Op het gebied van totale vergrendelde waarde in smart contracts heeft Base recentelijk Optimism (OP) ingehaald en bovendien een belangrijke mijlpaal behaald. Terugkijkend heeft het netwerk een imponerende groei doorgemaakt de afgelopen maanden, grotendeels gekatalyseerd door de grote vraag naar memecoins.

Man vindt $3 miljoen aan bitcoin terug door wachtwoord te laten kraken

Man vindt $3 miljoen aan bitcoin terug door wachtwoord te laten krakenMan vindt $3 miljoen aan bitcoin terug door wachtwoord te laten kraken

Coinbase’ crypto netwerk groeit als kool

Coinbase kondigde februari vorig jaar de komst van zijn eigen blockchain aan, en slechts enkele maanden later werd het netwerk een feit. Het netwerk zag een succesvolle lancering, maar dit jaar groeit het al helemaal als kool.

De total value locked (TVL), ofwel de totale waarde aan crypto-activa dat wordt vastgezet in decentralized finance (DeFi) toepassingen, is sinds maart exponentieel gestegen.

Base wist zichzelf op indrukwekkende wijze omhoog te klimmen binnen het concurrerende landschap van Ethereum schalingsnetwerken, en is er recentelijk in geslaagd om Optimism (OP) in te halen.

Uit data van L2Beat blijkt dat de totale vergrendelde waarde nu de mijlpaal van $8 miljard heeft overschreden. Meer dan $2 miljard is echter afkomstig van activa die vanuit het Ethereum netwerk worden gebridged. Bijna $6 miljard komt dus van activa die direct op het Base netwerk zijn uitgegeven.

Vorige week haalde Base Optimism in waardoor het zichzelf nu de tweede grootste Ethereum layer-2 netwerk mag noemen op basis van TVL. Arbitrum (ARB) spant de kroon met een totale TVL van meer dan $18 miljard.

Opmerkelijk genoeg behaalde Base pas eind februari de magische mijlpaal van $1 miljard aan TVL, wat de jaloersmakende groei weerspiegelt van het netwerk.

Base aan kop

Wat betreft het aantal verwerkte transacties kan geen enkel Ethereum schalingsnetwerk tippen aan de resultaten van Base. Het netwerk van Coinbase heeft de afgelopen 30 dagen grofweg 65 miljoen transacties verwerkt, net iets meer dan de bijna 64 miljoen van Arbitrum. Ethereum komt op een derde plek met ruim 34 miljoen verwerkte transacties.

Ook heeft Base de afgelopen drie maanden de meeste on-chain winsten geboekt, waaronder een record van $16,9 miljoen in maart. Dit blijkt uit een Dune Analytics-dashboard opgesteld door ‘niftytable’. De memecoin-manie heeft een enorme bijdrage geleverd aan deze opvallende prestatie.

Ook over de afgelopen maand staat Base op de koppositie, ondanks zijn teleurstellende resultaten. De on-chain winsten daalden de afgelopen maand met maar liefst 58,6% naar $6,98 miljoen. Optimism staat op een tweede plek met $1,57 miljoen aan winsten.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment