Chainlink stijgt hard na nieuwe aankondiging

Louise de Graaf


De cryptowereld is voortdurend in beweging en deze keer is het Chainlink die de krantenkoppen haalt. De waarde van LINK steeg met maar liefst 10%, als gevolg van een nieuwe samenwerking. Een belangrijke samenwerking met het bedrijf SWIFT stond centraal. Ook zien de oprichters de lancering van de Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) als een positieve toevoeging in de industrie van crypto.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Chainlink en SWIFT slaan handen ineen

Chainlink, een gedecentraliseerd oracle-netwerk, kondigde onlangs een strategische samenwerking aan met SWIFT. Het bedrijf is een wereldwijde leverancier van veilige financiële berichtgeving. Deze samenwerking is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en veiligheid van betalingen over de grens door gebruik te maken van de blockchain-technologie van Chainlink.

Door deze integratie kunnen financiële instellingen profiteren van snellere en goedkopere transacties. Dit betekent een enorme stap vooruit voor de wereldwijde financiële infrastructuur.

SWIFT werd in 1973 opgericht en staat voor de ‘Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication’. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in België, is een organisatie die wereldwijd wordt gebruikt voor de veilige uitwisseling van financiële berichten tussen banken en andere financiële instellingen.

Chainlink, met de cryptocurrency chainlink (LINK), was afgelopen maandag de best presterende munt in de top 40 op basis van marktkapitalisatie. De munt is gebouwd op het netwerk van Ethereum en is ontworpen om informatie veilig in en uit een blockchain te krijgen.

Cryptoprojecten bouwen steeds meer bruggen met traditionele financiële wereld

Dat de partijen de handen ineenslaan werd bekendgemaakt op de Consensys-conferentie in Austin, Texas. Dat is naar alle waarschijnlijkheid dan ook de reden dat de crypto in het groen stond maandag. Het internationale betalingsplatform is een grote speler in de financiële wereld. Chainlink heeft laten weten dat het partnerschap bewijst dat “bestaande infrastructuur kan samensmelten met de nieuwe wereld van blockchains”.

Daarmee gaat medeoprichter van Chainlink, Sergey Nazarov, verder op de coöperatie tussen traditionele financiële instellingen en de wereld van blockchain-technologie. Hij ziet het beursgenoteerde fonds van ethereum (ETH) als een grote positieve ontwikkeling:

“Het is een teken van een zeer duidelijke trend dat niet alleen bitcoin (BTC), niet alleen ETH, maar veel andere tokens in de wereld uiteindelijk hun eigen ETF’s zullen krijgen op een bepaald punt, waardoor de grotere wereldwijde kapitaalmarkten kunnen interageren met dat financiële product.”


Post Views: 72

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment