CEVA neemt Bolloré Logistics over van moederbedrijf CMA CGM • TTM.nl

Louise de Graaf


CEVA Logistics, de logistieke dochteronderneming van de CMA CGM Groep, kondigt een nieuwe verticale organisatie aan die klanten in staat moet stellen om eenvoudiger te profiteren van haar wereldwijde logistieke capaciteiten op het gebied van lucht-, zee-, grond- en railvervoer, contractlogistiek, logistiek van afgewerkte voertuigen, projectlogistiek en douaneoplossingen.

CEVA zal binnenkort beginnen met de integratie van Bolloré Logistics in zijn nieuwe productgedreven organisatiemodel. Bolloré Logistics werd op 29 februari 2024 overgenomen door de CMA CGM Groep. Als toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener genereerde CEVA in 2023 pro forma een omzet van 20,2 miljard US dollar door het vervoer van 1,9 miljoen TEU zeevracht, 800.000 ton luchtvracht en het beheer van 11,7 miljoen vierkante meter magazijnruimte – dit alles dankzij de 110.000 wereldwijde medewerkers.

CEVA Logistics en Bolloré Logistics gaan verder onder één gezamenlijke merknaam-CEVA Logistics. Het bedrijf verwacht het rebrandingproces tegen het einde van 2024 af te ronden.

 Organisatie ontworpen om prestaties en klanttevredenheid te maximaliseren

De nieuwe organisatie versterkt het vermogen van het bedrijf om consistente wereldwijde diensten aan te bieden aan haar klanten over de breedte van haar productaanbod. Met een verticale uitlijning van zijn productteams tot op lokaal niveau verwacht CEVA verbeterde productontwikkeling en operationele uitmuntendheid. De verticaal samengestelde productteams zullen naar verwachting CEVA’s vermogen versnellen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en deze vervolgens sneller toe te passen op uitdagingen van klanten in alle regio’s.

Daarnaast combineert CEVA zijn lucht- en zeevaartactiviteiten om te profiteren van best practices en technologische investeringen, met name in de afronding van de implementatie van CargoWise.

Succesvolle strategie in geografische groei en groei in marktsegmenten

Sinds de overname door de CMA CGM Group in 2019 heeft CEVA Logistics zowel zijn capaciteiten als zijn geografisch bereik uitgebreid. Door talrijke overnames biedt het bedrijf nu een sterk netwerk over het hele Afrikaanse continent. In 2022 voegde CEVA de CLS-divisie van Ingram Micro toe om zijn oplossingen voor e-commerce te versterken, GEFCO om oplossingen voor afgewerkte voertuigen aan te bieden aan zijn klanten in de auto-industrie en zijn Europese netwerk over land te versterken, en nu Bolloré Logistics om zijn oplossingen voor lucht- en zeevrachtbeheer te versterken. Andere gerichte overnames versterkten CEVA’s bereik in perishables transport in Latijns-Amerika (Cargex) en in small parcel, last mile delivery in Frankrijk (Colis Privé).

“Onze teams hebben vele jaren naar dit moment toegewerkt en ik ben zo trots op waar we nu staan als bedrijf”, zei CEVA Logistics CEO Mathieu Friedberg. “CEVA Logistics beweegt zich naar een verticale, productgedreven organisatie waar ons team en onze klanten van zullen profiteren terwijl we concurreren in de top 5 van de logistieke sector. De visie die we hebben ontwikkeld voor CEVA met de steun van de CMA CGM Group begint zijn definitieve vorm te krijgen. Ons vermogen om te innoveren en samen te werken met onze klanten om hun wereldwijde supply chains te verbeteren door middel van echte end-to-end oplossingen is ongeëvenaard in sommige marktsegmenten.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment