CEO was “misleidend” over XRP verkoop

Louise de Graaf


Ripple (XRP) heeft het weer aan de stok met een nieuwe juridische zaak. Dit keer gaat het om een civiele rechtszaak in Californië over de effectenclaims tegen Ripple’s CEO Brad Garlinghouse.

Er werden vijf claims aangedragen tegen de CEO. Vier hiervan zijn afgewezen door een rechter en hadden betrekking op het verkopen van effecten zonder deze eerst te registreren bij de bevoegde regelgevende instantie, zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Een claim bleef echter overeind en gaat over de schending van de effectenwetten van Californië, waarbij Garlinghouse ervan beschuldigd wordt dat hij misleidende uitspraken heeft gedaan.

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Ripple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroverenRipple (XRP) zet grote stap, wil stukje van biljoenenmarkt veroveren

Ripple CEO was misleidend over XRP verkoop

De misleidende uitspraken zouden afkomstig zijn uit een interview in 2017 waarin de Ripple CEO aangaf “long te gaan op XRP’. Tegelijkertijd bleek hij miljoenen aan XRP te verkopen op verschillende crypto exchanges. Dat betekent dat nu een jury zal oordelen over deze aanklacht tegen Ripple.

Ripple’s advocaten geven aan dat XRP niet voldoet aan de definitie van een effect onder de Howey Test, een test om te bepalen of een transactie als een effect kwalificeert. Op basis van deze redenatie stellen de advocaten dat de uitspraken van Garlinghouse niet kunnen leiden tot een claim voor misleiding in verband met een effect.

De rechter, Phyllis Hamilton, is het daar echter niet mee eens. Hamilton stelt dat de rechtbank niet kan vaststellen dat Ripple’s handelen niet zou hebben geleid tot een redelijke verwachting van winst. De uitspraak van de rechter weerspiegelt dat eerdere beslissingen in vergelijkbare zaken niet altijd een doorslaggevende invloed hebben.

Ontwikkelingen SEC vs Ripple zaak

Nog altijd is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC in volle gang. We lijken langzamerhand tot een conclusie te komen waarin de overheidsinstantie een forse boete eist. Ripple heeft echter verzocht om een lagere boete door de boetes tegen Terraform Labs als referentie te gebruiken.

De SEC benadrukt echter dat de situatie van Ripple niet vergelijkbaar is met die van Terraform Labs, gezien de ernst van de overtredingen en de omstandigheden van de betrokken bedrijven. Hierdoor blijft de overheidsinstantie vooralsnog bij haar oorspronkelijke boetevoorstel van bijna $2 miljard. De toezichthouder stelt dat een lagere boete de strafwetgeving niet voldoende zou ondersteunen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment