Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”

Louise de Graaf


Cardano (ADA) staat mogelijk aan de vooravond van een belangrijke stap in de ontwikkeling van het netwerk.

Het is de allerbelangrijkste stap in de geschiedenis van Cardano, zegt oprichter Charles Hoskinson.

Cardano gaat binnenkort het langverwachte ‘Voltaire’ tijdperk in, aldus Hoskinson.

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meerCrypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Cardano is klaar om over te stappen naar het Voltaire tijdperk

Hoskinson bevestigt op Twitter dat Cardano klaar is om de laatste stap te nemen naar het laatste tijdperk in de routekaart van Cardano.

Hij kondigt op Twitter aan dat de zogenaamde “Chang hard fork” klaar is en dat het netwerk alleen hoeft te wachten tot 70% van de stake pool operators (SPO’s) hun nodes (computers) naar de nieuwste versie updaten. Het gaat dan om Cardano Node versie 9.0.

Dat betekent dat Cardano mogelijk nog deze maand de overstap maakt naar het Voltaire tijdperk. Hiermee moet Cardano volledig gedecentraliseerd worden en daarmee komt het beheer van het netwerk in de handen van de gebruikers terecht.

Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694 is het voorstel dat achter deze hard fork schuilt. Het beoogt de overdracht van de controle van de Genesis key houders naar de Cardano gemeenschap. Hiermee moet het netwerk een democratischer bestuursmodel krijgen.

Cardano hard fork vindt mogelijk nog deze maand plaats

Hoskisnon noemt deze stap de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van de cryptomunt en zelfs van de gehele crypto-industrie.

“Het is de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van Cardano en voor de industrie als geheel. Cardano zal een gedecentraliseerde beschaving zijn die de hele wereld omspant met miljoenen inwoners,” aldus Hoskinson.

Het heeft bijna 10 jaar geduurd om dit mogelijk te maken, zegt de oprichter, die Cardano het “het meest geavanceerde blockchain systeem” noemt.

In de afgelopen 10 jaar is Cardano door vier verschillende tijdperken gegaan: Byron, Shelley, Goguen en Basho. Voltaire is de vijfde en laatste tijdperk van deze routekaart. De fases zijn vernoemd naar bekende historische figuren uit de wereld van literatuur en filosofie.

Hoskinson verwacht dat de hard fork nog deze maand uitgevoerd kan worden waarmee Cardano het Voltaire tijdperk begint. Een preciezere datum geeft hij niet, maar dat is dan ook afhankelijk van de eerdergenoemde SPO’s.

De ADA koers reageert vooralsnog niet op het crypto nieuws. ADA maakt, net als de rest van de markt, vanochtend een kleine daling en komt momenteel op $0,44 uit.


Post Views: 6

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment