Bouw jouw droomzwembad in de tuin

De gedachten bij een zwembad in de tuin tovert bij veel mensen een glimlach op het gezicht. Waarom van deze gedachten geen werkelijkheid maken? Het is niet te ontkennen dat het een grote kostenpost is. Toch zorgt een zwembad in de tuin voor een luxe uitstraling, het houdt je in beweging en het bevordert de gezelligheid met vrienden en familie. Maar welk type zwembad past het beste in jouw tuin?

Ligging van het zwembad

Als eerste is het van belang om een geschikte plaats in de tuin te kiezen voor de aanleg van een zwembad. Hierbij moet er rekening worden gehouden met een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ligging ten opzichte van bomen en planten. Probeer hier rekening mee te houden doordat bomen veel blad kan verliezen en dit invloed heeft op het onderhouden van je zwembad. 

Hiernaast zwem je natuurlijk het liefste in het zonnetje dus bekijk goed waar de zon staat in de zomer. Kunnen je buren in de tuin kijken? Ga na of er een bepaalde plek is in de tuin waar je meer beschut zit. Uiteraard is het moeilijk om al deze factoren zelf in kaart te brengen en is het verstandig om een zwembadbouwer een analyse te laten maken. 

Zwembaden voor een kleine tuinen

Na het kiezen van de ligging komt het design van het zwembad. De leukste fase! Iedere tuin is natuurlijk anders en de grote van je tuin is van invloed op deze fase. Bij opmerkingen zoals ‘mijn tuin is te klein voor een zwembad’ begint het bij ons al te kriebelen! Er zijn namelijk zoveel opties qua zwembad grootte. Een zwembad in een kleine tuin is bijvoorbeeld makkelijk op te lossen door het plaatsen van een klein zwembad met jetstream! Met een jetstream kun je tegen de stroming in zwemmen waardoor je geen groot zwembad meer nodig hebt voor het trekken van baantjes. 

Rechthoekig of rond?

Heb jij een grote tuin? Dan is het plaatsen van een groot bouwkundig zwembad de beste oplossing. Wil je dat het zwembad in het middelpunt staat van de tuin of juist niet? Al deze keuzes moeten in acht worden genomen voordat je gaat bouwen. Gelukkig kan een zwembadbouwer bij jou in de buurt je alles vertellen over de mogelijkheden. Wil jij geen standaard rechthoekig zwembad, maar iets totaal anders? Ga dan voor een rond zwembad in je tuin! Je tuin krijgt direct een andere uitstraling. 

Blijf altijd je dromen voor ogen houden bij het kiezen van een zwembad in de tuin. Bespreek deze met een zwembadbouwer en voor de zomer ben jij eigenaar van jouw droomzwembad.