Bos Logistics zet eerste elektrische trucks in • TTM.nl

Louise de GraafBos Logistics meldt dat het sinds kort gebruik maakt van elektrisch aangedreven trucks. De van Volvo afkomstige vrachtauto’s worden ingezet voor de first- en last-mile delivery op Schiphol voor de afhandeling van de goederen van partner DSV. Ook test Bos de Mercedes-Benz eActros voor een periode van twee weken.

Bos Logistics heeft gekozen voor de Volvo FH Electric met 490 kW (667 pk). Deze truck heeft een accupakket van 540 kWh waardoor een actieradius van 300km per acculading haalbaar moet zijn. In combinatie met een groeiende netwerk van truck-laadstations wil Bos Logistics voorzichtig de eerste stappen in elektrische vervoer zetten

“Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen bij het verminderen van de CO2-footprint in de eerste en laatste kilometers van de distributieketen. We hebben al verschillende activiteiten onderzocht en uitgevoerd om onze ambitie te verwezenlijken. Naast de elektrische truck implementeren we het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LNG en HVO 100 op speciale vrachtwagens. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een HVO100-optie aan ons distributienetwerk”, aldus Bos Logistics op haar website.

Onlangs is Bos Logistics toegetreden tot het TULIPS consortium. “Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in het reduceren van de CO2-voetafdruk in first en final mile distributie. De aanschaf van elektrische Volvo trucks versnellen we de implementatie en innovatie van duurzame technologieën en de verminderen we de uitstoot op luchthavens.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment