Bitcoins massaal opgekocht door zwaargewichten, correctie nu voorbij?

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is gisteren hard gestegen tot voorbij de 70.000 dollar, waardoor het optimisme weer grotendeels is teruggevloeid naar de markt. Afgelopen zondag werd de opwaartse trend al ingeluid, en accumuleerde grote jongens historische hoeveelheden bitcoins. Met de Bitcoin halving binnen handbereik lijkt het sentiment volledig te zijn omgeslagen.


Bitcoin’s netwerk verbreekt nieuwe records na enorme prijsstijging

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ‘sharks’ en ‘whales’ slaan in

Crypto-analyseplatform Santiment bracht gisteren op socialmediaplatform X de enorme koopgolf van afgelopen zondag aan het licht. ‘’Belangrijke Bitcoin belanghebbenden hadden een van hun grootste accumulatiedagen in jaren,’’ zo werd er geschreven.

Specifiek hebben de wallets met daarin tussen de 10 en 10.000 BTC, ook wel naar gerefereerd als ‘sharks’ en ‘whales’, afgelopen zondag een totaal van 51.959 BTC aangekocht. Tegen de destijdse bitcoin koers droeg dit een waarde van ongeveer 3,4 miljard dollar. Inmiddels is de gigantische berg zo’n 10 procent meer waard.

Het bedrijf voegde eraan toe dat dit overeenkomt met 0,263 procent van de hele momenteel beschikbare voorraad die in één dag wordt geaccumuleerd.

Naarmate de Bitcoin halving nadert, over ongeveer drie weken, “zou het niet verrassend zijn om te zien dat deze portefeuilles blijven groeien, resulterend in een positieve impact op de marktkapitalisatie over de hele cryptomarkt,” zo werd er opgemerkt.

Bitcoin koers op weg naar nieuwe records?

De bitcoin koers is met overtuiging boven zijn belangrijke weerstandsniveau van om en nabij de 69.000 dollar gestegen, de recordprijs van de vorige bullmarkt. Hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan de ‘pre-halving correctie’, die ons vorige week tot een dieptepunt van vlak boven de 61.000 dollar bracht.

Crypto-analist Rekt Capital merkte op X op dat de terugval bijna gelijk is aan de correctie in 2020 die voorafging aan de Bitcoin halving. “Bitcoin trok zich in deze cyclus terug met -18%, terwijl BTC in 2020 net iets meer dan -19% terugviel,” aldus de analist.

De analist had eerder voorspeld dat deze pre-halving terugval “waarschijnlijker aan de minder diepe kant dan aan de diepere kant zou zijn” en ook veel korter zou kunnen zijn dan historisch gezien het geval is geweest.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 70.700 dollar, zo’n 4,4 procent verwijderd van zijn all-time high van 73.800 dollar.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment